Çağdaş'tan Karahasan'a teşekkür

AK Parti Cide İlçe Teşkilatlanmasının Kurucu Başkanı olan Nedim Çağdaş, Cide ilçesine 2019 yılı içinde yapılan çalışmalar için Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

  • 584
Çağdaş'tan Karahasan'a teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aktif olarak görevde olmamasına rağmen Cide’nin sorunlarını ve yapılan hizmetleri yakinen takip eden Nedim Çağdaş, Kastamonu İl Özel İdaresinin 2019 yılı içinde Cide ilçesine yaptığı yatırımları bir bir sıralayarak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan başta olmak üzere tüm çalışanlara hizmetleri için teşekkür mesajı yayınladı.

Çağdaş, yayınladığı yazılı açıklamasında şu sözleri kaydetti:
"İlçemizde 2019 yılında yaklaşık 6 Milyon Lira tutarında yatırımı kazandıran başta Sayın Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz olmak üzere, çalışmaları bizzat yerinde inceleyip takibini yapıp uygulamaya geçiren Kastamonu'nun öz evladı İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Sayın Tahir Zafer Karahasan’a ve gıyabında tüm İl Özel İdare personeline Teşekkür ederim. Bu çalışmalar kapsamında her ne kadar İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ile ilgili çeşitli spekülasyonlar üretilmek istense de niyetinden, çalışma şevkinden ve azminden hiçbir zaman ödün vermeyen Genel Sekreterimiz daima haksızlıkların karşısında dimdik durup Kastamonu ve Cidemiz için özveri ile çalışmıştır.

Cide İlçemizde 2019 yılı yatırımları;

Uzun yıllardır köylerimizin çöp sorunları bilindiğinin aksine önceki yıllardan ilçemiz adına müracaatları yapılmış ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizin ilçemiz adına göstermiş olduğu hassasiyetine istinaden 2019 yılında köylerimizde çöplerin toplanması için ilçemize 1 adet çöp kamyonu tüm giderleri ile (personel ve akaryakıt) tahsis edilmiştir.

İlçemizde önceki yıllarda belirlenen köy grup yolu envanter çalışmaları neticesinde programlanan Grup yolları BSK çalışmalarına 2018 yılında alt yapı çalışmalarına başlanan Alayüz-Çayyaka ve Gökçeören grup yolunda 2019 yılında BSK yapımına İl özel İdaresi iş makinesi ve araçları ile başlanmıştır.

İlçemiz köy yollarımızda heyelanlar ve göçükler sebebi ile yol yapım çalışma talepleri önceki yıllarda İl özel İdaresine yapılmış. İdarenin programları ve imkanları oranında genel sekreterimizin de desteği ile idarenin iş makinesi ve araçlarınca yol yapım çalışmalarında meydana gelen heyelan ve yol göçüklerinin tamamlanabilmesi ve özelikle grup yollarımızda yol genişletme çalışmaları için 2019 yılında Şenköy-Çamdibi-Karakadı-Çukurçal grup yolunda çalışmalar yapılmıştır. Ayrıca bahse konu olan köy yollarımız ve diğer köy yollarımızda kullanılmak üzere yaklaşık 120 metre korge boru temin edilerek köy yollarının alt yapılarında kullanılmıştır. Köy yollarımızda hali hazırda yapımına devam etmekte olan asfalt yollarımızın yama (Rotmiks) ile kaplanması bakım onarım çalışmaları İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmaları kapsamında devam edilmekte olup büyük çoğunluğu tamamlanmıştır.

Köy içme sularımızdaki arızaların giderilmesi amacı ile çalışmalar yapılmış ve bu kapsamda su hatlarında ihtiyaçları belirlenen malzemeler İl Özel İdaresi Genel sekreterimizin talimatları ile giderilmeye çalışılmıştır. Velioğlu köyünde yapılan 1600 metre, Denizkonak Köyüne 200 metre, Sırakaya köyü ile Sipahi köylerinin otomatik klorlama cihazları, Koçlar köyü içme suyu depo bakım onarımlarıiçme suyu boru değişimi bu yapılan çalışmalara örnek teşkil etmektedir.

Bunun yanı sıra Mencekli köyü içme suyu yapım işi İl Özel idaresince yaklaşık 400 Bin Lira tutar ile ihalesi gerçekleştirilmiştir.

Düzköy Köyü içinde Kanalizasyon yapımı sebebi ile önceki yıllarda zarar gören beton yollar İl özel idaresince yapılmak üzere yapım işi ihalesi gerçekleştirilmiştir.

Sakallı köyü yalı mahallesinde önceki yıllarda yapımına başlanan fakat yarım kalan parke yol yapım işi ihalesi planlandı. İhale aşamasına geçilmiştir.

Çamdibi ve Beşevler köylerimizin köy yollarında ihtiyaç duyulan köprü yapım ihaleleri İl Özel İdaremizce 2019 yılında ihalesi gerçekleştirilmiştir.

İlçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliğince İlçemizde bu sene önceki yılların aksine personel çalıştırılmamış olup 9 kişinin hizmet akdine son verilmiş bu kapsamda İlçemizin köy alt yapı hizmetlerinin aksamaması adına 5 personel hizmet bedeli ve iş makinelerinde kullanılmak üzere yaklaşık 20 ton akaryakıt desteği sağlanmıştır.

Başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Tahir Zafer Karahasan olmak üzere tüm çalışan emek verenlere ilçemiz adına teşekkür ederiz.”