Can verenler hatırasına Ülkü Ocakları'ndan kan bağışı

  • 2037
Can verenler hatırasına Ülkü Ocakları'ndan kan bağışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ülkü Ocakları Kastamonu’nun ve milletimizin kahraman annesi Şehit Şerife Bacı’nın şehadetinin 100. yılında kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kastamonu’da uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleri ile ilklerin sözcüsü olan Kastamonu Ülkü Ocakları manevi değerlere sahip çıkma noktasında da öncü projeleri ile en başlardaki konumunu muhafaza ediyor. Kastamonu Ülkü Ocakları şehrimizin ve ülkemizin en özel değerlerinden bir tanesi olan, şanlı zaferimizin şanlı isimlerinden, kahraman Türk kadını Şehit Şerife Bacı’nın şehadetinin 100. yılında 100 ülkücü ile birlikte Kastamonu Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ne giderek kan bağışladı.

Kampanyada ilk kan bağışını yapan Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar; “Şehit Şerife Bacı milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde hakkı asla ödenemeyecek fedakarlıkların sahibi olmuştur. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da, kulağım İnebolu’da’ dediği saatlerde O, kağnısında kundaktaki çocuğu ve Mehmetçiğin mühimmatı ile dondurucu soğuklarda vatan için yürümüştür. Mühimmat Mehmetçiğe ulaşsın, vatan kurtulsun diye O, kendi canından ve canından öte evladından dahi vazgeçmiştir. O sadece Kastamonu’nun değil milletimizin kurtuluşunun sembol kahramanlarından olmuştur. Bu fedakarlık hiçbir kelime ile ifade edilemez, hiçbir çaba bu mücadelenin karşılığı ve hakkı olamaz. Biz Kastamonu Ülkü Ocakları olarak sadece O’nun hatırasına, ülkemize ve milletimize faydalı olalım diye böyle bir kan bağışı kampanyasını hayata geçirdik. Şehit anamızın 100. şehadet yılında 100 ülküdaşımızla Kızılay merkezimize gelerek bağışlarımızı yaptık. Rabbim tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Allah her birinden razı olsun” dedi.