'Canakkale bir destandır'

TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Çonkor, 'Çanakkale, Türk milletinin tarihin sayfalarına altın harflerle yazıldığı bir destandır.' dedi.

  • 1201
'Canakkale bir destandır'

TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Kamil Çonkor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle açıklama yaptı:

"Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale. Şairin ifadesiyle, Bedr’in aslanlarının kükrediği, ateşten bir imtihandır Çanakkale. Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı bir yerdir Çanakkale. Silah, cephane, askerimiz yeterli olmasa da; Yahya Çavuşların kahramanca savaştığı yerdir, Çanakkale. Koca Seyit’in yalnız bir top mermisini değil, bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir Çanakkale. Çelikten bir saldırıya, etten bir siperdir Çanakkale. Vatan aşkıyla, imanla dolu ordumuzdur, 57. Alaydır, kınalı Mehmet’tir, cefakâr milletimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’tür Çanakkale.

'Canakkale bir destandır'

Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna, bayrak uğruna, vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmeyi, milli bir görev olarak gören Türk milletinin tarihin sayfalarına altın harflerle yazıldığı bir destandır.

Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştiren bir zaferdir. Bu zafer, Türk milletinin gücünü ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Türk milletinin tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bu zafer, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini göstermiştir. Bugün, bu büyük zaferi kutlama ve şehitlerimizi anma günüdür.

'Canakkale bir destandır'

Türk topraklarını işgal etmek ve Türk milletini yok etmek için harekete geçen dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılan Çanakkale Zaferi’nde canlarını feda eden şehitlerimizi, ahirete göçen gazilerimizi Türk’ün bu kutlu zaferinin 108. yıl dönümünde Devletin asil evlatları olarak bir kez daha rahmetle, minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz. Allah şefaatlerine eriştirsin."