Çelebioğlu, 1 Kasım Seçimlerini Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi.

  • 359
Çelebioğlu, 1 Kasım Seçimlerini Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI HÜSEYİN SELAMİ ÇELEBİOĞLU; “1 KASIM’DA HALKIMIZIN SUNDUĞU MEKTUBU İYİ OKUDUK”

Çelebioğlu, Kurşunlu Han’da düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım genel seçimleri sonrasında değerlendirmede bulundu. 7 Haziran genel seçimlerinin sonucunda hükümetin kurulamaması sebebiyle kanunen yapılan erken seçim sonrasında Türk Milleti’nin gösterdiği irade sonrasında AK Parti’nin tek başına iktidarı yakaladığını ifade eden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, seçimlerin önce Kastamonu’ya, sonrasında da Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

“HALKIMIZIN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLADIK”

1 Kasım genel seçimlerinde başarılı olduklarını söylemenin mümkün olmadığını vurgulayan Çelebioğlu, “Seçimde başarı kazanmaktır. Oylarımızı korumuş olduğumuzu söylemek başarı değildir. Seçimde başarılı olamadıysak demek ki yeterince çalışamamışız, yeterince kendimizi ifade edememişiz demektir. Sonuç itibariyle halkımız sandığa giderek bir irade ortaya koydu. Bu iradenin ortaya konmasında bazı etkenler var. Beraber huzur içinde yaşama isteği, kendine değer verildiğini hissetme, kendi ile ilgili eksikliklerin giderilmesi isteği gibi istekler seçmen tercihlerinde etkilidir. Bu etkenlerin dışında çeşitli yollarla insanları üzerinde baskı kurulmaya çalışıldı. Basına, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarına, iş adamlarına doğrudan veya dolaylı olarak baskı uygulandı. Psikolojik baskı uygulanarak oluşturulan algı yönetimi halkımıza başarılı bir şekilde enjekte edildi. Halkımızın tercihlerini eleştirmek için söylemiyorum ama bu gerçekleri de görmezden gelmememiz gerekiyor. Elbette seçim sonuçlarını değerlendirdiğimizde biz de üzerimize düşen dersi almalıyız. Bu sonuçlardan ders çıkaracağız. Selami Çelebioğlu olarak ben üzerime düşen sonuçları çıkardım. Yani halkımızın ne demek istediğini anladım. Sonuçta siyaset halk için yapılır. Birilerinin dediği gibi başkaları için siyaset yapanlar CHP’de kendilerine yer bulamazlar. Kişisel çıkarları için siyaset yapanların ise nerede olduklarını gayet iyi biliyoruz. Bunları anlatmaya gerek yok. Genel merkezimiz, yöneticilerimiz, örgütlerimiz halkımızın yazdığı mektubu iyi okuyacaklardır. Okumayanlar ise bu mektubu iyi okuyarak çalışma düzenlerini yeniden gözden geçireceklerdir. Bir sonraki seçim dönemine kadar bıkmadan, yorulmadan usanmadan çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızla daha çok iletişim kurmamız gerekiyor. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız ile daha fazla kucaklaşmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın sorunlarını daha fazla takip etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“2019 İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ”

2019 yılının hem yerel seçimlerin hem milletvekili seçimlerinin hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı çok önemli bir yıl olacağına dikkat çeken Çelebioğlu, “2019 yılı Türkiye’nin yönetim anlamında yeniden sınavdan geçeceği bir yıl olacak. Bu sınavdan ise gerek iktidarı, gerek ise muhalefeti ile siyasi partiler geçecek. O zaman bu sınava dersimize iyi çalışarak hazırlanmalıyız. Dersini iyi çalışanlar ise iyi not alırlar. Demek ki biz dersimize iyi çalışmamışız ki 1 Kasım seçimlerinde istediğimiz notu alamadık. Önümüzdeki süreçte il örgütümüz Kastamonu’da çok farklı çalışma izleyecektir. İl örgütümüz halkımızın saha çalışmalarında dile getirdiği beklentilere cevap verecek çalışmanın içerisinde olacaktır” şeklinde konuştu.
1 Kasım genel seçimleri sonrasında istedikleri sonucu alamadığı için Kastamonu’dan ayrılmayacaklarını dile getiren Çelebioğlu, “Evim, işim ve ailem Kastamonu’da bulunuyor. ‘Geldi, seçimiz kazanmadı gitti’ diye açıklamalarda bulunacaklara duyurmak istiyorum. Biz her zaman örgütümüzün yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Kastamonu’da iş yapmaya devam edeceğiz. Kastamonu’ya pek bilinmese de seçimden seçime gelenlerden olmadık, olmayız da. Kastamonu’muz için maddi, manevi her türlü desteği de vermeye hazırız. Kısa süreli seçim çalışması yapmamıza rağmen yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalıştık” açıklamasında bulundu.

“VERİLEN VAATLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

1 Kasım’da yapılan genel seçimlerde AK Parti’nin Kastamonu’yu mecliste üç milletvekili ile temsil etme hakkının kazandığını aktaran Çelebioğlu, şunları söyledi: “1 Kasım seçim sonuçları sonrasında AK Parti Kastamonu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 3 milletvekili ile temsil etme imkanına sahip oldu. Halkımız verilen sözleri yerine getirenleri de, verilen sözleri yerine getirmeyenlerin de takipçisi olacaktır. Yıllardır çeşitli sözler verildi. Verilen sözler yerine getirilmedi. Verdiği sözleri yerine getirmeyen milletvekillerinin verdikleri sözleri takip etmeleri gerekiyor. Biz de verilen sözlerin takipçisi olacağız. Kastamonu’nun menfaati için verilen sözlerin takipçisi olacağız. Yapılan her hizmet için de teşekkür edeceğiz. Amacımız Kastamonu’nun kalkınmasıdır. Kastamonu’ya otomobil fabrikası kurulması için girişimde bulunacağını söyleyen arkadaşların bunun dışında çağrı merkezi teşviki, teşvik sıralamasında 4’ncü bölgeden 6’ncı bölgeye kaydırılması için de gayret göstermelerini bekliyoruz. Vaatleri sadece söylemlerden ibaret olursa bir vatandaş, bir Kastamonulu olarak bunun hesabını sormasını da biliriz. Bu cümleleri siyasi propaganda cümlesi olarak kurmuyoruz. O yüzden yapmadıkları işlerin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Sanki hepimiz Kastamonu’dan milletvekili seçilmiş gibi halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza seçim meydanlarında vaat sıralayanların ensesinde olacağız. Çünkü bu vaatleri yerine getirmeleri halkımızın menfaatinedir. Yapmalarını sağlamak ise bizim boynumuzun borcudur. Seçim kampanyası boyunca söylediğimiz rekabeti oluşturacağız. Bu durum siyasi olarak bize zarar verse de bunu yapacağız. Halkımız demeyecektir ki siz takip ettiniz de onlar yaptı. Ama olsun halkımızı bizim takip edip yaptırdığımızı bilmese de önemli olan halkımızın yararına olmasıdır”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)