Bıyıklı '1 Kasım'da Başarısız Olduk'

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, 1 Kasım'da genel seçimlerde en az bir milletvekilini meclise göndermek gibi bir hedeflerinin olduğunu ve bunu başaramadıkları için 1 Kasım'da yapılan seçimlerde başarısız olduklarını belirtti.

  • 336
Bıyıklı '1 Kasım'da Başarısız Olduk'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP KASTAMONU İL BAŞKANI MUZAFFER BIYIKLI; “1 KASIM’DA YAPILAN SEÇİMLERDE BAŞARISIZ OLDUK”

Bıyıklı, partisinin milletvekili adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu’nun teşkilatlar için düzenlediği teşekkür kahvaltısına katılarak, 1 Kasım Erken Genel Seçimlerini değerlendirdi.

Kastamonu’da ve Türkiye’de seçim döneminin üzücü hadiselerin yaşanmadan bitmesinden dolayı kendileri için sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Bıyıklı, “Seçimlerden önce farklı senaryolar yazıldı. Seçimlere yönelik farklı tahminlerde bulunuldu. Ancak insanlarımızı üzecek hiçbir şeyin gerçekleşmemiş olması bizler açısından sevindirici bir haber. 7 Haziran ve 1 Kasım’da yapılan genel seçimlerde iki farklı tablo ortaya çıktı. 7 Haziran’da ve 1 Kasım’da yapılan genel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, oylarımızın çok fazla değişmediğini gördük. 1 Kasım’da yapılan seçimde, Türkiye genelinde bir miktar oyumuz artmış olmasına rağmen Kastamonu’da bizim beklediğimiz oranda bir yükselme olmadı. Bu bakımdan CHP’nin beklentilerinin gerçekleşmediğini söyleyebiliriz. Biz, hem Kastamonu’da hem de Türkiye’de daha yüksek bir oy oranıyla bu seçimlerden beklentimiz vardı. Kastamonu’da ise, 7 Haziran’da yapılan seçimlerin aksine 1 Kasım’da yapılan seçimlerde bir miktar oy kaybımız olmasına rağmen ciddi bir düşüşümüz olmadı. Fakat 7 Haziran’dan 1 Kasım’a gelinceye kadar Türkiye’de olağanüstü durumlar yaşandı. Bu zaman zarfında 400’e yakın vatandaşımız hayatını kaybetti, bunların bir kısmı da şehit oldu. Ülkemizde canlı bombalar, toplu katliamlar gibi olaylar yaşandı. Türkiye’de adeta olağanüstü durumlar yaşandı. Böylesine bir ortamda Kastamonu’da seçim sonuçlarının çok fazla olumsuz etkilenmemiş olması yani çok fazla beklentilerimizin dışında bir durumun yaşanmaması sevindirici oldu” dedi.


“1 KASIM’DA DA HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK”
1 Kasım’daki seçimlerde en az bir milletvekili çıkarma gibi bir hedeflerinin olduğunu söyleyen Bıyıklı, “1 Kasım’da yapılan seçimler öncesinde aday arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda Kastamonu’da bir milletvekili çıkarmak gibi bir hedefimiz olduğunu beyan etmiştik. 7 Haziran’da bir milletvekili çıkaramamış olmamızın, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde CHP açısından bir fırsat olacağını söylemiştik. Ancak bu hedefimizi yine gerçekleştiremedik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bunun sebeplerinden bir tanesi de, 7 Haziran’dan 1 Kasım seçimlerine gidilirken ülke genelinde çok fazla olağanüstü olayların yaşanmasına bağlıyoruz. Çünkü terör olayları arttı, bununla birlikte dolar yükseldi, ekonomik sıkıntılar gibi durumlar yaşandı. Türkiye, böylesine ağır bir ortamdan 1 Kasım’dan sonra böyle bir tablo ile çıkması açıkçası bizler için çokta şaşırtıcı bir tablo olmadı. Kastamonu’da hedefimizi gerçekleştiremedik, bu bakımdan üzgünüz. Bir başarı değerlendirmesi yapılmak istenirse, başarılı olamadığımızı maalesef söylemek zorundayım. Bizim başarı ölçümüz, en az bir milletvekili meclise göndermekti” diye konuştu.

Bıyıklı, şöyle devam etti: “İleriye dönük bir değerlendirme yapmak gerekirse, yakın bir zamanda erken seçim görünmüyor. Çünkü AK Parti tek başına iktidar oldu. Türkiye’de sanki bir noktadan düğmeye basılmışçasına azan terör, seçimden sonra inanıyorum ki duracaktır. Çünkü canlar yandı, suçsuz insanlar hayatlarını kaybetti. Bunların artık son bulmasını ümit ediyoruz. Seçim süreci boyunca bizlere desteklerini esirgemeyen teşkilatlarımıza, partililerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Yılmaz Karakoç ise, "Bir yıl içerisinde ikinci bir seçim. Bu yüzden devlet desteği olmadan 1 Kasım’daki seçimde partiler, seçime girdiler. Daha doğrusu tek ayağı topal futbolcu gibi bazı partiler, bu seçimde yarışamadı. Hükümeti kuracak partiye ve partinin yetkililerine başarılar diliyorum. Dilerim ki, bundan sonra ülkemizde huzur olur, barış olur, kardeşlik olur, dilerim bizlerin sayesinde de olsa ekonomik olarak verdikleri vaatleri yerine getirirler. Ülkemiz inşallah rahat bir nefes alır. 7 Haziran ve 1 Kasım’daki seçimlerde CHP’den iki kez milletvekili adayı oldum. Bu süreçte partimize ve bizlerle birlikte, seçim kampanyası yürüten herkese, teşkilatıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ben, bu davanın dününde de vardım, bugününde varım, yarınında da olacağım. Belki milletvekili seçilmemiş olabiliriz ama biz, Kastamonu’nun duyarlı ve yurtsever bir ferdi olarak adeta bir milletvekili gibi sorunların ve verilen sözlerin takipçisi olacağım. Ayrıca bunları da zamanla kamuoyu ile paylaşacağım. Hayat devam ettiği sürece mücadelemiz sürecek. Bizim için tek önemli olan konu, halkın huzuru ve refahıdır. Önümüzdeki 4 yıl boyunca hem örgütleneceğiz hem de gereken siyaseti şimdiden çalışmaya başlayarak devam ettireceğiz. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Önemli olan suyun şiddeti değil, sürekliliğidir. Biz, halkımızdan gereken dersi ve mesajı aldık. Bunun da gereğini yerine getireceğiz” dedi.

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Orhan Dana da, şunları söyledi: “Bu yüzden çalışmalara kaldığımız yerden, seçimleri beklemeden devam edeceğiz. Halkımızın refahı ve halkımızın iktidarı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Milletin iradesine saygı duyuyoruz. 1 Kasım’dan sandıktan çıkan sonucu göre, millete kendimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Kırsal alanlara ulaşıp, kendimizi daha iyi anlatacağız. Durmaksızın bundan sonra artık bunu yerine getireceğiz. Ülke genelinde oylarımızı bir nebze azda olsa arttırmış olmamıza rağmen, Kastamonu’da bir başarısızlıktan bahsedebiliriz. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde aldığımız oydan az bir farkta olsa daha az oy aldık”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)