Çelik'ten 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

  • 317
Çelik'ten 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Hükümet olarak, çağdaş ve sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için var gücümüzle çalışıyor, engelli kardeşlerimize yönelik atılımları önceliklerimiz arasında değerlendiriyoruz. 13 yıllık hükümetlerimiz döneminde, engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşabilmeleri için pek çok reform yaptık, bu doğrultuda çok önemli adımlar attık.Yaptığımız yasal düzenlemelerle, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize haklarını teslim ettik.

Bu ülkede hiçbir ferdin kendisini yalnız, ötelenmiş, itilmiş hissetmesine, ayrımcılığa maruz kalmasına rıza göstermedik, göstermemiz de söz konusu olamaz.İnsan odaklı politikalarla, istisnasız, toplumun bütün kesimlerini kucakladık.

Bu itibarla, toplumun en çok ihmal edilen kesimlerinin başında gelen engelli kardeşlerimize yönelik uygulamalara ağırlık ve öncelik verdik, onların ve onlarla birlikte ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler ürettik; önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri peyderpey kaldırdık, kaldırmaya devam ediyoruz.Engellilerin, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri, gurur verici başarılara imza atabilmeleri bizim için mutluluk kaynağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor,  tüm engelli vatandaşlarımızı ve kıymetli ailelerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.

(KG)