CHP Cide İlçe Başkanlığından Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Cide İlçe Başkanlığı tarafından, son günlerde tartışma konusu olan Sağlık Bakanlığı hekim atama konusunda açıklama yapıldı.

  • 519
CHP Cide İlçe Başkanlığından Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Cide İlçe Başkanlığının yazılı olarak yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi;
"Geçtiğimiz günlerde sağlık bakanlığının ilçemize yapılan  doktor atamaları konusunda yaptığımız eleştiriye, Kastamonu Milletvekilimiz Sayın Murat Demir tarafından cevap verilmesi üzerine konu ile ilgili açıklama gereği doğmuştur. Öncelikle bilinmesi gereken şudur ki; konu ne sadece Sayın Murat Demir'e eleştiridir, nede sadece Sayın Tanıl Gürsoy'un görüşleridir.

Cide'de sağlık hizmetlerinin noktasında gelinen durum birkaç ay için değil, AKP iktidarı boyunca yaşanan gelişmelerle değerlendirilmelidir. İnşa edildiğinde 50 yataklı devlet hastanesi olan ve ameliyathanesi dahil olmak üzere o hep beğenilmeyen koalisyon iktidarlarında en az 5 uzman doktorla ilçemize hizmet vermiş olan hastanemiz, AKP iktidarı döneminde statü, kapasite ve kadro acısından günden güne erimiştir. 14 yıldır iktidarda olan partinin daha fazla zaman isteme lüksü yoktur. Siyaset kurumunun vazgeçilmez öğesi olan muhalefetinde aslı görevi, bu eksiklikleri tespit ve ifade etmektir. Bu eleştirimiz asla polemik yaratmak ve rant sağlamak gibi yersiz ve sığ ifadelerle tanımlanmaz.

14 yıllık AK Parti iktidarı dönenimde stratejik alanlarda ciddi bir yatırım maalesef alamamıştır. Yapılan diğer hizmetlerinde nitelik acısından ve gerçekleşme koşulları noktasında eleştirilecek pek çok yönü vardır. Bizim için 'ne yaptılar' sorusunun cevabı, Cide'den Denizkonak'a giderken kullanılan ve 42 yıldır hizmet veren CHP eseri olan Cide-İnebolu sahil kara yolu desek yeterli olacaktır. Projesi 2012'de planlanan ve hala başlangıç tarihi dahi belli olmayan Kurucaşile-Cide yolu ve durumu henüz gündeme gelmemiş olan Cide-İlyasbey yolu, takipçisi olacağımız ve hakkındaki vaatleri sürekli hatırlatacağımız, diğer önemli projeler olacaktır. Sayın Murat Demir ve ailesi, Tanıl Gürsoy'un baskanı olduğu Cide Yüksekokul yaptırma ve yaşatma derneğine yaptığı değerli yardımlarda dahil olmak üzere birçok konuda öncü olmuşlardır. Memleketini seven herkes gibi imkanları nispetinde yaptıkları maddi yardımlar için kendilerine teşekkür ediyoruz. Genel seçimlerde basta Cide olmak üzere bu yardımları sebebiyle Sayın Murat Demir'e Kastamonu siyasetinde ilk defa göreve namzet olmasına rağmen büyük teveccüh gösterilmiştir. Aynı zamanda büyük sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluk toplum içinde ve diğer siyaset unsurları ile ilişkilerde aklıselim ve milletvekilliğinin gereği olan devlet adamlığı ağırlığını da taşıma görevini de kendisine yüklemektedir. Ekmeğini havasını suyunu paylaştığımız bu güzel memleket için bugüne dek hiçbir kişisel menfaat gözetmeksizin verdiğimiz hizmet yarışımız, bizi yakından tanıyan kişilerin malumudur. Aynı çaba ve hassasiyeti, geçmişte aldığımız görevlerde olduğu gibi bundan sonrada göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Mehmet Salman /Cide