CHP ilçe başkanlarından Aydın'a kınama!

CHP Kastamonu ilçe başkanları, MHP'li Yüksel Aydın'ı hakaret ve iftira dolu sözlerinden dolayı kınadı.

  • 1363
CHP ilçe başkanlarından Aydın'a kınama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu ilçe başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yedek MYK Üyesi Yüksel Aydın'ın MHP İnebolu İlçe Kongresinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin ile Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'ya yönelik hakaret ve iftira dolu ifadelerini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Dilek İlke Karabacak, Abana İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş, Ağlı İlçe Başkanı Hasan Usta, Araç İlçe Başkanı İrem Yasemin Savaş, Azdavay İlçe Başkanı Murat Karaburuk, Bozkurt İlçe Başkanı Musa Kartal, Cide İlçe Başkanı Hacer Tekiner, Çatalzeytin İlçe Başkanı Erdal Savcı, Daday İlçe Başkanı Yasemin Erdoğdu, Devrekani İlçe Başkanı Zeynel Doğan, Doğanyurt İlçe Başkanı Yakup Ünlü, Hanönü İlçe Başkanı Mehmet Soysal, İhsangazi İlçe Başkanı Harun Şensiz, İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, Küre İlçe Başkanı Bahattin Ersöz, Pınarbaşı İlçe Başkanı Mete Yılmaz, Seydiler İlçe Başkanı Murat Yavuz, Şenpazar İlçe Başkanı Hatice Aydoğan, Taşköprü İlçe Başkanı Özkan Keskin ve Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli'nin yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üzülerek görüyoruz ki; MHP Yedek MYK Üyesi Yüksel Aydın, Kastamonuluların bu yalan, hakaret ve iftiraya yaslanan dili bir önceki seçimde nasıl mahkum ettiğini okumaktan ve anlamaktan çok uzaktır. 90 binden 37 bine gerileyen seçmen desteğinin muhakemesini doğru yapamadığı gibi bir dil sürçmesinden öte tercih ettiği kirli dil siyasetinden medet ummaya devam etmektedir. Kendi siyasetini yaslandırdığı bu dil ile esasen, Kastamonu’ya ve Kastamonu’nun iradesine saldırmakta, bu iradeyi küçük görmekte ve aşağılamaktadır.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları olarak; fikir, emek ve hizmet üzerine kurulu bir siyasi anlayışıyla Kastamonu için çalışan İl Başkamız Sayın Hikmet Erbilgin ve Milletvekilimiz Sayın Hasan Baltacı’nın yanında olduğumuzu belirtiriz. Arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz Kastamonu’ya ve bizlere emanettir. Onlar Kastamonu’nun Hikmet Başgan’ı (g ile), Bizim Hasan’ıdır.

İl Başkanımız ve Milletvekilimiz ile birlikte Kastamonu’nun layık olduğu ahlaklı, dürüst siyaseti bu şehirde egemen kılmak için mücadele etmeye devam edeceğiz."