CHP'li Erbilgin'e sert cevap! 'Yalan ağzına yuva yapmış'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin'e cevap vererek, 'Yalan ağzına yuva yapmış' dedi.

  • 1928
CHP'li Erbilgin'e sert cevap! 'Yalan ağzına yuva yapmış'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat Kulesi Kafeteryasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında öncesinde ve sonrasında toplam 12 bin adet Ramazan kolisi dağıttıklarını belirterek, “Bu yıl Ramazan ayı içerisinde hedeflediğimiz Ramazan kolisi sayısı 10 bin civarında, bunu arttırabiliriz. 6 bin 500 adet koliyi dağıttık” dedi.

“Şeffaf bir yönetim sergiliyoruz”

“Milletin bu kadar derdi varken bizlerin siyaset kavgasıyla işimiz olmaz” diyen Başkan Vidinlioğlu, “Biz icraata bakarız. Fakat bu zaruri bir açıklama oldu. Göreve geldiğimiz günden itibaren seçim kampanyası döneminde de hala geçmişe dönmekten de ben sıkıntı içerisindeyim. Seçim geçeli 2 yıl olmuş biz hala geçmişi konuşuyoruz. Bizler seçim kampanyamızda şeffaf olacağımızı söyledik. Bununla ilgili ilk yaptığımız iş Belediye Meclisi toplantılarını canlı yayınlamak oldu. Gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Belediyenin borçlarını açıklamak oldu. Geçtiğimiz günlerde komisyona üyelikler söz konusu oldu. Ortada bir ittifak var. Bu ittifaktan dolayı seçime Kastamonu’da CHP ve İYİ Parti birlikte girdi. Bunun neticesinde de 4 tane üyelik aldılar. Bu ittifak birlikteliklerini devam ettirmiş olsalardı komisyonlara üye verme hakları vardı. Ama ayrılmayı tercih ettiler. Bu yüzden CHP’de 2 meclis üyesiyle temsil ediliyor, İYİ Parti’de 2 üyeyle temsil ediliyor. Bu yüzden komisyonlara üye vermenizin sayısal olarak mümkünatı yok. Böyle bir şey yok iken hakkınız olmayan bir şeyi ne diye istiyorsunuz. Hangi bilgiyi istediniz de hangi bilgiyi alamadınız. Ya da ne zaman konuşmak istediniz de konuşamadınız. İki kez konuşmak istediniz, ikisinde de iyi niyetle söz verdik, fakat bizlerin seçim dönemindeki projelerini bizlere öneri olarak sundunuz. Yeni söylediğiniz bir şey yoktu, bundan sonraki önerilerinizi bende yazılı verin dedim” diye konuştu.

“Biz, sizin gibi FETÖ ile, PKK ile oturmuyoruz”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in, kimin kiminle oturduğundan bahsettiğine işaret eden Başkan Vidinlioğlu, “Biz, Başbuğumuzdan böyle gördük. Koltuk sevdalı falan değiliz, gerekirse minderde de otururuz ama biz, kiminle oturduğumuzu iyi biliriz. Asıl siz kiminle oturuyorsunuz, ona baksanız bir kere. Bir yanınızda FETÖ, bir yanınızda PKK, bize protokol dersi veriyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Utanmadan ulusal marketlerden benim bir şey aldığımı ifade ediyorsun”

“Yalan ağzına yuva yapmış” diyen Başkan Vidinlioğlu, şöyle konuştu: “Utanmadan ulusal marketlerden benim bir şeyler aldığımı ifade ediyor. Eğer ulusal marketlerden bir kuruşluk bir şey aldığımı ispat etsin ben istifa ediyorum. Ama aynı onurlu davranışı ondan da bekliyorum. Pandemi sürecinde geçtiğimiz yılda ulusal marketler, vatandaşlara verilmek üzere kart vermişlerdi. Bizde bu kartları ulusal marketlerden aldık ve vatandaşlara dağıttık. Onlardan herhangi bir şey almamız söz konusu değil. Onların kartlarını bizler vatandaşa ulaştırdık. Bizler, bu kampanyaya destek istedik. Yerel marketler kampanyaya katılmak istedi de bizler olmaz mı dedik. Zaten yerel marketler ayakta zor duruyor. Ama bu külliyen yalan. Yanlış falan değil bilerek yalan söylüyor. Çıkıp kanallara Kastamonu Belediye Başkanı ulusal market zincirlerinden alışveriş yapıyor demek külliyen yalandır. Kendisini izana davet ediyorum.”

“Oturduğunuz binanın zekatını verseniz dünyanın parası eder”

CHP’lilere hangi hayır içerisinde oldunuz şeklinde soru yönelten Başkan Vidinlioğlu, “Ben, Belediye Başkanı olarak hayırseverleri aradım özellikle yaşadığımız şu süreçle ilgili yardım paketleri istedim. Bundan öncede tablet istemiştim. Tablet ile olan dağıtımla ilgili yaşanan ufacık aksaklığı bile gündeme getirdin. Sizin hangi hayrınız oldu. Hangi garibanın elinden tuttunuz. Bakın 1,5 milyonluk binada oturuyorsunuz. Zekatını verseniz dünyanın parası eder. Bir tane Allah’ın kuluna paket verdinizde yüzmü güldürdünüz. İşiniz gücünüz laf üretmek. Başka bir işiniz yok. Hangi kampanyaya destek verdiniz” ifadelerini kullandı.

“Bana soracağınız soruları muhatapları burada, gidip ona sorun”

“5 yıldır neredeydiniz” diyen Başkan Vidinlioğlu, şunları kaydetti: “İki günde bir açıkla diye açıklama yapıyorlar. 2 yıldır belediye bizlerde. Sen nerede yaşıyordun. 5 senedir sen neredeydin. Ağzını açıp ta bir günden bir güne bir şeyi sordun mu? Ne yapıyorsun dedin mi? Yapana sormuyorsun, bana soruyorsun. Muhatapları burada yaşıyor, hepsi sağ, caddede geziyor. Bana soracağın soruları ona neden sormuyorsun. Ben, 5 yılın harcama dönemiyle ilgili faturalara baktırdım. Bizim işimiz faturalara baktırmak. Fatura girişleri var mı yok mu? Bunlarla ilgili ben bir sıkıntı görmedim ama arkadaşlara tekrar bir elden geçirin dedim, inceliyorlar. Birde sarf malzemesi ile ilgili ispatı mümkün olmayan şeylerdir bunlar. İçilen su gibi, yenen ekmek gibi, dağıtılan helva gibi, kahve gibi, basılan broşürler gibi. Bunları ancak fatura üzerinden değerlendirirsiniz. Ne kadar yapılmış, ne kadar dağıtılmış bunları bilme şansınız yok. Isıtıp ısıtıp aynı şeyleri tekrar söylemenin bir anlamı yok. Bir bildiğiniz var ise de savcılığa gitmiyorsanız suç işliyorsunuz. Denetim raporunu okuduk. Belediye Meclisimizi şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Faaliyet raporu okundu ve dağıtıldı. Gizli saklı bir şeyimiz yok”

“KSK’nın önündeki binaya hukuken yapabileceğimiz bir şey yok”

Vidinlioğlu, şunları söyledi: “Birde gündeme getirilen ne kadar arsa katıldı, ne kadar arsa takası yapıldı konusu var. Bunun bir tanesi gündeme geldi, geçtiğimiz günlerde bir konak ile Kastamonuspor önündeki bir arsanın takası yapılmış. Bende vicdana uygun değil dedim. Alın konağınızı verin arsamı dedim. Hukuken yapabileceğiniz bir şey yok. Prosedürler tamamlanmış. Ama benim vicdanıma uymuyor. Ne yapayım. Eğer ortada başka bir şey seziyorsanız adliye orada. Biz, encümen üzerinden alınmış belediye kararı üzerine bu kararı yok hükmünde sayamayız ki. Bunun üzerinden işler yürümüş. Bununla ilgili bir tereddüdünüz var ise yargı orada. Adliyeye şaibeli bir konu seziyoruz diyerek incelenmesini istiyoruz diye başvuruda bulunabilirsiniz. Sadece konuşuyorsunuz, icraata gelince hiçbir şey yok”

“Bana etik dersi verme”

Bundan sonra CHP İl Başkanı Erbilgin’e cevap vermeyeceğini belirten Başkan Vidinlioğlu, “Sayın Erbilgin, çıkıp çıkıp sadece konuşuyorsun. Bizi yönetememekle, yönetilememekle, ondan şundan bahsediyorsun. Senin, Belediye Başkan Adayın Maslak Yapı Kooperatifinin danışmanı değil miydi? Maslak Yapı Kooperatifinin onursal başkanı Tahsin Babaş değil mi? Bir önceki Belediye Başkanı aday iken Maslak Yapı Kooperatifinde danışman olan Mustafa Öztürk’ün CHP’den aday olmasını içine sindirdin de bana etik dersi mi veriyorsun. Seçim kampanyası boyunca neredeydin. Niye merkezde görülmedin. Ben, senin parti içi çekişmelerini gündeme götürüyor muyum? Ama benimle ilgili konuşmaya geldiğin zaman meydanı boş buldun konuşuyorsun. Bundan sonra zaten sana cevap falanda vermem, benim muhatabım değilsin. Çünkü terbiye sınırlarını aşıyorsun. Senin muhatabın mevcut İl Başkanıdır, Belediye Başkanı değildir” dedi.

“Sayın Tahsin Bey, konuşuyorsunuz ama sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz”

Eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın açıklamalarına da cevap veren Vidinlioğlu, “Özellikle son dönemde ulusal basına düşen malum şahsın vaziyetleri. Eski Belediye Başkanı, sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyorsun. Konuş ben bilmem. Seninle ilgili kararı yargı verir. Ama gözümün içine baka baka yalanda söyleme. İmar ile ilgili düzenlemelerin hiçbiri bizim dönemimizde yapılmadı diyor. Bakın seçim öncesinde canlı yayında sosyal medya üzerinden canlı yapılan kayıtlarda var. Sana, senin döneminde yapılan imar değişikliklerinin hepsini tek tek gösterdim. Hepsi de senin döneminde. Bu, benim dönemimde değildi, önceki dönemdeydi demek ‘Benim abim’ dediğin Turhan Başkana hakarettir, ayıptır. Yaptıysan yaptın, yapan adam delikanlı gibi yaptığı işe sahip çıkacak. Bizler, malum arkadaşı Belediye Başkanı olduğum gün asli vazifesi olan kaynakçılığa verdik. Ondan sonrada zaten yollarımızı ayırdık. Demek ki sen yollarını ayırmamışsın elinden tutmuşsun genel merkeze götürmüşsün. Şimdi soruyu bana soruyorlar. Bu adam ne yaptı diye. Kardeşim elinden tutup referans olan Tahsin beye neden sormuyorsunuz. Sizin aranızda ne tarz bir ilişki vardı da alıp genel merkeze götürüp referans oluyorsunuz diye sormuyorsunuz. Ben demin dedim. Sarf malzemeleri. Bununla ilgili yapabileceğiniz yegane iş sadece faturaları kontrol etmek olur” diye konuştu.

“Tahsin Bey, yaptığın her bir işte sıkıntı var”

Vidinlioğlu, şöyle konuştu: “Birde Candaroğulları Mahallesi 853 ada 586 parselde bulunan NK Yatırım İnşaat Limited Şirketinin yeri. Burasıyla ilgili sıkıntı var. Sevgili eski Belediye Başkanı Tahsin Bey, yaptığın her bir işte sıkıntı var. Her biriyle ayrı ayrı uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bak orada mahkeme kararı var, tevhidi bozun diyor. Ahmet’in, Mehmet’in arsası hepsi bir araya gelmişler, sütler karışmış peynir olmuş. Şimdi mahkeme kararı var, herkesin yerini geri ver diyor. Nasıl olacak bu iş” şeklinde konuştu.

“Kültür Müdürlüğünün bütçesi 2 milyon değil”

Sayın Tahsin Bey’in açıklamasında altı üstü 2 milyon liralık bütçeydi dediğine işaret eden Başkan Vidinlioğlu, şöyle konuştu: “Kültür Müdürlüğünün bütçesi 2 milyon değil. 2018 yılında Kültür Başkentliğindeki bütçesi 8 milyon 410 bin liradır. 2017 yılının Temmuz ayında göreve gelmiş malum şahıs. 2017 yılında 1,5 milyon ek bütçe ile 5,5 milyon liradır. 2019 yılında üç aylık dönemde yani seçime kadar toplam harcanan miktar 3 ayın içerisinde 3 milyon 32 bin liradır. Yani Kültür Müdürlüğünün bütçesi neredeyse seçime kadar harcanmış”

“Aranızda ne tarz bir ilişki vardı da Tahsin Bey senin kiranı yatırsın”

Sosyal medya üzerinden internet televizyonculuğu yapan bir arkadaşı da hedef alan Başkan Vidinlioğlu, şunları söyledi: “Kendisinin gazeteci kimliği falanda yok. Gazeteciyim diyor ama. İki günde diline dolandırdı. Revize plan, koruma plan. Bu koruma planı yani revize planı dediğiniz hükümetin Temmuz ayına kadar bütün Belediyelere zaruri kıldığı ve her belediyenin de dönem dönem yaptığı iştir. Burada revize edilmesi gereken yerler revize edilir. Şahsa özel bir şey yapılmaz. Bölge olarak yapılır, zaten ada bazında olan ve kişiye ait arsalar için hükümet karar alıyor. Bu yüzden bilmeden konuşuyor. Revize plan ile ilgili Belediye Meclisinin tamamı bilgilendirildi ve sadece MHP gurubu değil, AK Parti, CHP ve İYİ Parti gurupları da bilgilendirildi. Fakat bilgilendirilmedi deniliyor. Hem de iki kez bilgi verildi. Bu gizli saklı bir şey değil. Bu yapılan iş Belediye Meclisinden geçecek. Meclisten geçtikten sonra Ankara’ya gidecek. Ankara onaylayacak, ondan sonra gelecek 1 ay boyunca askıda kalacak itiraz var mı diye. Kafana göre ne değişikliği, bilmiyorsan konuşma. Bizim yediğimiz pekmez, gittiğimiz Antep’tir. Çamur at izi kalsın, laf olsun torba dolsun diye konuşmayacaksın. Delikanlı gibi elinde bir şey var ise çıkıp tak tak söyleyeceksin. Benimle ilgili bir derdin var ise söyle. Benden önceki dönem için derdinizi de gidin bir önceki belediye başkanı burada, ona sorun. Bu arkadaş seçim döneminde Tahsin Bey güzellemesi yapıyordu. Bütün yaptığı yayınların hepsi meydanda. Favori Tahsin Bey idi, plase Mustafa Öztürk’tü, bizim esamemiz bile okunmuyordu. Seçimden sonra geldin. Eski Belediye Başkanlığı binasında kiracıydın. Kiralarını yatırmamışsın. Sözleşmeni iptal ettik. Sözleşmeni iptal edince geldin bana, ben şimdi ne yapacağım dedin. Bende yapacak bir şeyin yok, kiranı yatırmamışsın dedim. Bu yüzden sözleşmeyi iptal ettik dedim. Benim kiralarımı Tahsin Bey yatıracaktı dedin. Aranızda ne tarz bir ilişki vardı Tahsin Bey senin kiranı yatırsın. Utanmadan birde bunu bana söyledin. Tahsin Bey yatırmadıysa git ona söyle neden yatırmadığını. Bana niye soruyorsun, yatırmamışsın iptal ettim, aranızdaki ilişkiyi ben bilmem. Bir gazetecinin kirasını neden ben ödeyeyim. Bende o zaman altında bir şeyler ararım. Seçim döneminde yaptığın o yayınların o zaman altında demek ki bir şeyler vardı. Aranızda ne tarz bir ilişki vardı.”

Pandemi ile mücadelenin halen devam ettiğini söyleyen Başkan Vidinlioğlu, şöyle devam etti: “Bununla ilgili gayret içerisindeyiz. Millet Bahçesinin temeli atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüştüm. İnşallah en kısa sürede pandemiden dolayı Atıksu Arıtma’nın da temelini atamamıştık. İkisi için bir program düzenleyeceğiz. Budamış Mahallesinin kanalizasyonu ve dere yatağının ıslahı ile ilgili devam eden bir çalışmamız var. Tosya Yolunun da her iki tarafının alt yapı ihaleleri bitti. Ahşap birimimizi kurduk, faaliyete geçti. Bu yıl 10 bin civarında bir paketi Ramazan ayında dağıtmayı planlıyoruz. 6 bin 500 Ramazan kolisini dağıttık.”