CHP'li Karabacak'tan Vidinlioğlu'na çağrı!

CHP Kastamonu İl Başkanı Karabacak, Belediye Başkanı Vidinlioğlu'na çağrı yaptı. Karabacak, 'Arsa satış ihalesi derhal iptal edilmelidir.' dedi.

  • 1302
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'li Karabacak'tan Vidinlioğlu'na çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'na çağrı yaparak, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki arsanın satış ihalesinin derhal iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Karabacak, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler daha güzel yarınlar inşa etmek, gelecek nesillere daha güzel bir ülke, daha güzel bir Kastamonu bırakmak için mücadele ederken, ne yazık ki birileri kendi şahsi ikballeri ve koltukları için Kastamonululara ait olanı gözü dönmüşçesine satıp, savmaya devam ediyor." dedi.

"Devralınan talan düzeni ısrarla sürdürülüyor"

CHP Kastamonu İl Başkanı Karabacak, "Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; Kastamonulular kendilerine yani halka ait ne varsa satmayı göze almış bir belediye başkanıyla, bir belediye yönetimiyle karşı karşıyadır. 'Bizden önceki belediye yönetimi de sattı' söyleminin arkasına gizlenerek göreve geldiği 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana 1’i 2 kez, 1’i ise 4 kez olmak üzere toplam 82 bin 500 metrekare büyüklüğündeki 29 parseli, 292 milyon 242 bin 250 lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkaran Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, ittifak ortağından devraldığı talan düzenini ısrarla sürdürmektedir." diye konuştu.

"Rantla anılan bir Kastamonu Belediyesi var edildi"

Karabacak, "Görev yaptığı 4,5 yılda en temel belediye hizmetlerini dahi yerine getirmekte zorlanan Belediye Başkanı Vidinlioğlu, koltuğunu kaybedeceğini anlayınca 'son vurgun' derdine düşmüş ve Mehmet Akif Ersoy Mahallemizdeki 712 ada 428 parselde kayıtlı 11 bin 819 metrekare arsayı, 21 Kasım Salı günü 50 milyon 250 bin lira muhammen bedelle satmak için kollarını bir kez daha sıvamıştır. Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde okul, sağlık ve yeşil alana ihtiyaç varken 'kaybedeceği bir seçim' için bütçe yaratma gayretine girişen Vidinlioğlu, siyasi ikbali uğruna şehrimizin her karışını betona, ranta kurban etmekten çekinmemektedir. Vidinlioğlu, son 4,5 yılda yapmakla değil satmakla, hizmetle değil rantla anılan bir Kastamonu Belediyesi var etmiştir. Tüm öneri ve uyarılarımıza rağmen 'Batan geminin malları' misali ardı ardına satışa çıkarılan arsalar birer toprak parçası değil, şehrimizin geleceğidir." diye konuştu.

"Satmak istenilen bu arsadan kimler ne kadar rant sağlayacak"

Karabacak, "Buradan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’na soruyor ve elini vicdanına koyarak cevaplamasını bekliyoruz; Acaba kendinize ait taşınmazlarınızı bu kadar rahat satabiliyor musunuz? Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi olmasaydı 153 milyona değil de 100 milyon liraya satılacak olan Kuzeykent’teki arsa da olduğu gibi Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde satmak istediğiniz bu arsadan Kastamonu Belediyesi zarar edecek mi, kimler ne kadar rant sağlayacak? Bu satışları yaparken vicdanınız rahat mı? Kastamonu’muzun geleceğini, vatandaşımızın hakkını satmaktan rahatsızlık duymuyor musunuz? Yeniden belediye başkanlığına aday olursanız halkımıza söz vermenize rağmen yerine getirmediğiniz Toklu Tepe Kule projesi, Kültür Merkezi projesi, Vatan Park projesi, Kent Müzesi projesi, Aşevi projesi, Candaroğulları Mahallesi Pazaryeri projesi, Saraçlar Mahallesi Pazaryeri projesi, Esentepe Mahallesi Pazaryeri projesi, Kuzeykent Mahallesi Pazaryeri projesi, Genç Ulaşım Desteği projesi, SGK Üst Geçit projesi, Olukbaşı Üst Geçit projesi, Tosya Kavşağı Üst Geçit projesi ve Kesintisiz Bisiklet Yolu projesini mi, yoksa sat sat bitiremediğiniz arsaları mı anlatacaksınız? Ayrıca unutulmamalıdır! Gelecek nesiller önceki kuşakların tercihleriyle şekillenen şehirlerde doğarlar. Bu satışlara el kaldıran, onaylayan meclis üyelerinden de, bu memleketin hepimizin olduğunu unutmamalarını ve yarın görevleri bittiğinde gelecek nesillere yapılan bu haksızlığın hesabını veremeyeceklerini akıllarından çıkarmamalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Arsanın satış ihalesi derhal iptal edilmelidir"

CHP Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak şöyle devam etti:

"Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu’na buradan tüm Kastamonulular adına çağrıda bulunuyoruz; Mehmet Akif Ersoy Mahallemizdeki arsanın satış ihalesi derhal iptal edilmelidir. Yerel seçim sürecinin başladığı göz önüne alındığında arsayla ilgili tasarrufta bulunma hakkı 31 Mart 2024 tarihinde seçilecek yeni belediye başkanı ve yönetimine bırakılmalıdır. Etik olan budur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Galip Vidinlioğlu’nun, şehrimizin geleceğini, kültürel dokusunu ve halkımızın haklarını pervasızca satıp savma hırsı karşısında mücadelemizi sürdüreceğimizin, satılan her ne varsa günü geldiğinde hesabını soracağımızın tüm Kastamonu tarafından bilinmesini istiyoruz. Çünkü biz Kastamonu’yu seviyoruz, çünkü bizim yuvamız Kastamonu."