CHP'li Bıyıklı, "Başkan Babaş lafı çarpıtmıştır"

Kastamonu CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı basın açıklamasında bulundu.

  • 969
CHP'li Bıyıklı, &quotBaşkan Babaş lafı çarpıtmıştır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "Belediye Meydanına yapılmakta olan katlı otopark inşaatı ile ilgili olarak yaptığım eleştirel açıklamaya Sayın Belediye Başkanımız cevap vermek yerine şahsıma ve partime yönelik suçlamalarda bulunmuş, esmiş gürlemiş. Öncelikle belirteyim ki Kastamonu’da ve ülkemizde yapılan her işe karşı laf olsun diye muhalefet etme gibi bir tavrım yoktur, olamaz. Belediye Meydanına yapılmakta olan katlı otopark inşaatına da hiçbir itirazım yok. Biliyorum ki şehrimizin trafik sorununu çözmek için acilen otoparklara ihtiyacımız var. Yerin altına isterseniz 5 kat yapın. İtirazım, zaman zaman konserlerin, tanıtımların ve kültürel etkinliklerin yapıldığı, özellikle şehir merkezindeki yoğun yapılaşmadan dolayı nefes alacak çok az yerlerden biri olarak kalabilmiş alanın, bir kısmına yapılan inşaatla alan olmaktan çıkarılmasına ve rant yaratma düşüncesinedir. Sayın Başkan beni anlamazdan gelip lafı dolaştırmış ve konuyu çarpıtmış, beni ve partimi suçlama yoluna gitmiştir. Aslında Sayın Başkan doğru yaptığına inanıyorsa yapacağı iş, bana celallenmek yerine çıkıp yüklenici firma ile yaptığı sözleşmeyi açıklamak ve halkı doğru yaptığına ikna etmekti. AKP iktidarının son dönemde Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırarak devletimizin demokratik, laik hukuk devleti olma niteliklerini değiştirme gayreti içinde olduğu açıktır. Ülkemizi bir Ortadoğu ülkesi yapmayı amaçlayan bu düşüncenin gerçekleşmesi için basını, yargıyı, sivil toplum kuruluşlarını, muhalefeti ve herkesi baskı altına alma gayretleri hepimizin ve hatta dünyanın malumudur. Anlaşılıyor ki Sayın Başkan da partisinin bu tavrından fazlasıyla etkilenmiş. Ancak, beni hadsizlikle, iftiracılıkla ve olayı çarpıtmaya çalışmakla suçlayarak sindirmeye çalışmasına asla pabuç bırakmam.

Sayın Başkan beni mübarek Ramazan ayında fitne fesat üretmekle, birlik ve beraberliğin korunması gereken bugünlerde ikilik yaratacak bir iftirayı hayata geçirmekle suçluyor. Bizim de ramazan ayına olan inancımız ve saygımız en az Sayın Başkanın inancı ve saygısı kadardır. Farkımız, müminlerin kutsal inançlarını politika malzemesi yapmamamızdır. İddia ediyorum ki Ülkemizin birlik ve beraberliğine saygımız ve duyarlılığımız herkesten ve her partiden daha fazladır. Ortada bir yanlış ve haksızlık varsa mübarek günlerdeyiz diye bunu dile getirmeyelim mi? Görmezden mi gelelim? Onu mu istiyor acaba.

Benden aynaya bakıp rantçı zihniyeti görmemi istiyor. Aynen tencere dibin kara hikâyesi. Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin hiç biri rantçılık değil en küçük bir çıkar ilişkisi içinde dahi olmamıştır, olamaz. Belediyelerimizde bırakın yolsuzluğu çok basit bir hata olsa, o size ve diğer iktidar partisi belediyelerine arada bir uğrayan ama CHP’li belediyelere kamp kurup her şeyi didik didik inceleyen müfettişler anında ortalığı ayağa kaldırırdı. Onun için asıl iftira Sayın Başkanın sözleridir. Kastamonu için aynaya birlikte bakarsak Mustafa Kasım’ın getirdiği baraj suyu ve Faruk Nuhoğlu’nun 40 kilometreden getirdiği Gürleyik suyu ile Kastamonu’da o dönemden sonra su sıkıntısı diye bir sorunun kalmadığını önümüzdeki yıllarda da olmayacağını; halen onlar tarafından yapılmış olan kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin kullanıldığını görürüz. Çünkü onlar, belediye başkanlarının yatırım yapmaktan kaçındığı yer altına yatırım yapmışlar, sorunlara köklü çözümler üretmişlerdir.

Sayın Başkan zaman zaman konuşmalarında 25 yıllık belediyeci olduğundan ve belediyeciliği iyi bildiğinden söz eder. Kusura bakmayın Sayın Başkanım ama siz sadece belediyeciliğin süsleme-püsleme ve makyajcılığını biliyorsunuz. Belediyecilik direkleri ve kaldırımları ışıklandırmak ve yaya kaldırımlarına yürüyüşü engelleyecek ucube plastik saksılar koymak değildir. Bahsettiğiniz projeler ve uygulamalar da olağanüstü projeler değildir. Seyrangah projenizin yerinin sit alanı olduğu yönünde açıklama oldu. Araştırılmalıdır. Bisiklet Yolu ve Harikalar Diyarı projeleri belediyelerin yapacağı sıradan işlerdir. Şehir Parkı projesinin ise sizin görevi teslim aldığınızda büyük bölümü tamamlanmıştı. İddia ediyorum belediyeciliği gerçekten bilen kişi o inşaatın Belediye Meydanına yapılmasına izin vermez. Ve tekrar ediyorum ki her gördüğü boş alanı inşaat yapıp ranta çevirmeyi düşünen zihniyetten çağdaş belediyecilik beklenemez.

Sonuç olarak Sayın Başkan makam odasından baktığında gözüne batan ve her zaman batacak olan alandaki o inşaattan rahatsız olmuyorsa ve vicdanı sızlamıyorsa sözüm yok. Eminim ki sızlıyordur. Onun için bir an önce yanlıştan dönülmeli, şehrimizin geleceği açısından doğru bir karar verilmiş olmalıdır.

Bizim için amacın polemik yaratmak değil yanlışların ortaya konulması olduğunun bilinmesi dileği ile değerli Kastamonululara saygılar sunarım."