CHP'den Başarılı Genç Sporculara Ödül

Abana Gençlerbirliği Spor Kulübü Judo Takımı Türk Devletleri Olimpiyatları Türk Dil Kupası Judo Müsabakalarında üçüncü oldu.

  • 1018
CHP'den Başarılı Genç Sporculara Ödül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2013 yılından beri faaliyet gösteren Abana Gençlerbirliği Spor Kulübü Judo Takımı  düzenlenen Türk Devletleri Olimpiyatları Türk Dil Kupası Judo Müsabakalarında organizasyona antrenör Cemalettin Durukan Karabudak, eşliğinde bay ve bayanlardan oluşan toplam 45 sporcu ile katıldı. Abana Gençlerbirliği Spor Kulübü Judo Takımı Kastamonu’ya 24 madalya, 8 altın ve 3 kupa ile döndü.

CHP’DEN  BAŞARILI GENÇ SPORCULARA ÖDÜL
CHP  Abana ilçe  Başkanı Hasan Tığlı, Abana Gençlerbirliği Spor Kulübü Judo Takımı Türk Devletleri Olimpiyatları Türk Dil Kupası Judo Müsabakalarında başarı elde eden  genç sporcuları plaket takdimi ile ödüllendirdi.

“İMKÂNSIZLIK İÇERİSİNDE BAŞARIYI ELDE  ETTİK”
Abana Gençlerbirliği Spor Kulübü Judo Takımı antrenörü yaptığı açıklamasında ; “13-15 Mayıs tarihinde  karamanda düzenlenen Türk Dil Kupası Judo Müsabakaları olimpiyatlarında  Abana ilçesini temsil ettik, 15 sporcu ile katıldığımız müsabakalarda Türkiye üçüncüsü olduk, hem erkeklerde  hem de  bayanlarda  1996 yılından beri Kastamonu böyle bir başarı elde edilmedi. Genç sporcularımız imkânsızlık içerisinde böyle  bir başarıyı elde  etti.  İki altın, iki gümüş, 4 madalya kazandık, müsabakada 6 ülke yarıştık. Lübnan, Azerbaycan, Makedonya, Sırbistan, Bosna, Suriye, gibi ülkelerde toplamda 680 sporcu katıldı. Biz 11 sporcu ile katılmamıza rağmen Türkiye  üçüncüsü olduk. Genç sporcularımı tebrik ediyor, başarılarının  devamını diliyorum” dedi.
CHP Abana  İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Tığlı ise  yaptığı konuşmasında; “Bize  bu gururu yaşattığınız, Abana ilçesi olarak değil Kastamonu  olarak yaşattınız, bizleri sevindirdiniz, bende kendi şahsıma sizlere ve genç sporcularımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu başarıyı anlayan için büyük bir anlamı vardır. Maalesef ama bunu üzülerek ifade ediyorum. Günümüzde artık futbolu da her şeyi unuttuk, ülkemiz artık, saldım çayıra, Mevla kayıra misali bir süreci yaşıyor. Bu gençlere  her zaman sahip çıkmak gerekiyor. Bu yaştaki gençlerimize, siz değerli hocamıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Benim gönlüm isterdi ki, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi çok önemli bir tarihte bu gençlerimize ilçemizin mülki amirleri sahip çıksaydı. Bayram töreninde  genç sporcularımızı sanki hiçbir şey olmamış gibi, kuru kuru alkışlattırılmak için mi çıkarıldı? Keşke genç sporcularımız tören alanına çıkmasaydı. Genç sporcularımız bir başarı ödülüne bile layık görülmedi. Bu ilçede belediye başkanı var, kaymakamı  var, üst düzey bürokratları var. Ben de  kızarak tören alanını terk ettim. Bu çocuklarımızın daha  verimli olabilmesi bir ödüle  layık görülebilirdi. Bu olay bizleri çok üzdü” diye konuştu.