Cide'den 15 Temmuz şehitleri anıldı

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

  • 725
Cide'den 15 Temmuz şehitleri anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz’da ülke genelinde kalkışılan hain darbe girişiminde 3 şehit ve birçok gazi veren Cide ilçesinde ‘Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ etkinliği düzenlendi. Cide İlçe Kaymakamlığınca organize edilen program, Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Programa ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Programda, Cide Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp rol aldığı 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili skecin videosu izlendi. Skeçte, öğretmen ve öğrenciler 15 Temmuz gecesi yaşanan üç farklı olayı drama ederken, Cide Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mevlüt Özenser de 30 kuş şiirini okudu. Şiir bitiminde salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar, ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları attı.

Programda konuşan 15 Temmuz Gazisi Orçun Şekercioğlu, 15 Temmuz gecesini anlatmadan önce darbeler tarihi ile kısa bir bilgiler verdi. Gazi Şekercioğlu, Adnan Menderes’in idam edilmesi ve Kenan Evren’in darbe sonrası açıklamalarını paylaştı. 15 Temmuz’un bir Çanakkale, Kurtuluş Savaşı gibi olduğunu ifade eden Orçun Şekercioğlu, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir ise 15 Temmuz gecesi Cide’nin üç şehidinin olduğunu ifade ederek, “Bu gün biz belediye başkanı olarak devam ediyor isek, ülkemiz yabancı güçler tarafından işgal edilmemiş ise şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde olmuştur. Cide ilçemiz yaşanan hain kalkışma girişiminde 3 şehit ve birçok gazi vermiştir. Tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Allah ülkemize böyle günler göstermeyi bir daha nasip etmesin” dedi.

Programa, Cide Kaymakamı Fatih Demir, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergün, ilçedeki kurum ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. Programın sonunda 15 Temmuz gecesi yaşananların konu edildiği fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.