Çifci, 4. Cumba Sanat Şenliği'ne konuk oluyor 

Sitemiz köşe yazarlarından Mustafa Çifci, 24 Eylül'de Cumba Kültür Sanat ve Edebiyat Platformu'nun İstanbul Üsküdar'da düzenleyeceği etkinliğe konuk olacak.

  • 2209
Çifci, 4. Cumba Sanat Şenliği'ne konuk oluyor 

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan 4. Cumba Sanat Şenliği’ne katılacak olan yazarımız sevgi ve aşkı anlatan kitaplarını imzalayacak.

24 Eylül Cumartesi günü 09:00 ila 17:00 saatleri arasında kitaplarını imzalayacak olan köşe yazarımız eserlerinde, sevginin yapıcı ve yalnızlığın insanın içindeki derin bir boşluk olduğunu, bu boşluğun yerini kavgaların ve şiddetin doldurduğuna dikkat çekerek kitaplarında sürekli bıkmadan usanmadan sevgi ve aşkı dile getiriyor. Bu anlamda yazarımızın kitapları her bireyin kendi yaşam yolculuğunda okuması gereken kitaplar arasında bulunuyor.

Mustafa Çifci kimdir?

Kastamonu- 1966, Eğitim- Lisans- Şair, Sosyolog.

Aşka dair yazdığı yazılarıyla tanınan, basında “Aşk Yazarı” diye söz edilen yazar Mustafa Çifci’ye T.C. Türk Patent Enstitüsü tarafından “Aşk Yazarı Mustafa Çifci” marka patenti tescil edilmiştir.

İşletme, Sosyal Hizmetler ve Sosyoloji lisans mezunu olup aynı zamanda Psikoloji Uzmanlık, Koçluk Mesleki Eğitmenliği ve NLP Uygulama eğitimleri ile Gedik Üniversitesi Yaşam Koçluğu eğitimini tamamlamıştır.

Sosyoloji alanında dönem projesi (tez) olarak; Sosyolojide Araştırma Ve Uygulamalarında, Türkiye’de kırsal ve kentsel aileyi büyüklük, ekonomik yapı, otorite ilişkileri ve çocuğun konumu bakımlarından karşılaştırılması konusunda araştırmalar yapmıştır.

Bir süre ilkokul sınıf öğretmenliği görevinde bulunduktan sonra, bankacılık hayatına başlamış, bankanın çeşitli bölümlerinde bölüm müdürü olarak görev yapmıştır. Ayrıca sendika temsilciliğinde aktif görevlerde bulunmuş olup hala özel bir bankada bölüm müdürü olarak çalışmaktadır.

Sanat Yaşamı:

Yazar, yazın hayatına ortaokul dönemlerinde aile anılarını yazarak başlamıştır.

İlk şiiri, “1985- Gençlik Yılı” adına düzenlenen yarışmada, “Azize” adlı uzun şiiriyle şeref ödülü almış, şiiri “Gençlik Antoloji”de yayımlanmıştır.

- “Aşkın Adı Sevişmek Değil” adlı deneme kitabı (1999) çok satanlar listelerinde yer almıştır. [Kaynak: emmedya.sabah.com.tr/ extrafunky/extra/kitap.html- 25.11.1999]

“Aşkta Haram Olmaz” eseri büyük ilgi görmüş, 4 baskı yapmıştır.

“Yazar, tüm kitaplarında gündelik yaşamın içinde kimi zaman unutulan, yok sayılan sevgi ve güven duygusuna değinir. İnsanın önce kendisinin sevgiyle bütünleşmesi gerektiğine çok sık vurgu yapar. Sürekli insanın mutluluğundan söz eder. Sevebilmenin insanı daha güçlü yaptığına inanır. Yazılarında yoğun bir aşk ve dostluk temaları vardır. Şiddetin ve insan onurunu zedeleyen her türlü eylemin karşısında olduğunu gösterir. Konularını; düşlerini yitirmiş, özlemlerine kavuşamamış, bir yalnızlığın içinde kendi iç dünyasıyla baş başa kalmış, sevgi özlemi çeken yaşamların yanında, derin ve tutkulu bir sevda arayışı içinde olan insanların hüzünlerinden ve arayışlarından seçmektedir. Yazılarında insanı derinden etkileyen yoğun bir duygusallık, hüzün, karamsarlık ve yalnızlık vardır. Aşkın büyüleyici güzelliğini, aşkı arayanların yolculuğunu anlatan bir yazar, başkalarının acılarını kendi yüreğinden ödeyen bir şairdir. Kırılan sevgilerin, küllenen aşkların içsel yolculuklarını okurken kimi zaman hüzünlenip gözleriniz dolacak, kimi zaman da yaşamın doyumsuzluğunda kendi yaşamınızdan kesitler bulacaksınız. Kitap Rehberi, 1999”

Deneme, şiir, öykü ve yazıları; Gerçek Sanat, Berfin Bahar, İskenderi Yazıları, Maskesiz, Esmer, Ütopya, Damar, Tay, Elçi, Kitap Rehberi, Edebiyat Gündemi, Carpe Diem, Sevgiyle, Shopvizyon, Daday Gazetesi, Yeni Yayınlar Rehberi, Karadenizin Sesi, Önce Vatan, İnsancıl, Cumhuriyet Kitap, Bölgede Tufan, El ele, Yerel Medya Gazetesi, Sanatça Merhaba, 2. Bahar, İsfendiyar Gazetesi, Yeni yüzyıl Gazetesi, Sanat Yaprağı, Haberde Expres Gazetesi, Prestij Gazetesi, Kas- Der kültür sanat dergisi, Kastamonu Bölge Gazetesi, Daday Gazetesi,  extrahaber.com, kadinvekadin.net, vb. gibi birçok kültür- sanat dergilerinin, gazetelerin, radyo ve televizyonların edebiyat programlarında yayımlanmıştır…

Uzun yıllar radyo programları yaptı;

107. 0 Radyo Barış_  Edebiyatın İçinden -

94. 7 Radyo Bakırköy _ Edebiyatın İçinden -

94. 3 Radyo Ekin_  Edebiyatın İçinden -

89. 4 Yaşam Radyo_ Yaşama Dair -

Yazarın Eserleri:

1- Aile Albümü,

Şiir- 1984- 1. Cilt

2- Aile Albümü,

Şiir- 1984- 2. Cilt

3- Aile Albümü,

Şiir- 1984- 3. Cilt

4- Beklenen Gün,

Şiir- 1996

5- Sevgi Yağmuru,

Şiir- 1997

6- Aşk Bu İse,

Öykü- 1. Bskı Kora Yayın 1997/ 2. Bskı, Ares Kitap, 2008/ 3. Bskı Ares Kitap 2010

7- Bahar Aşkı,

Öykü- Kora Yayın 1. Bskı Eylül 1997/ 2. Bskı Ekim 1997

8- Ceylan Gözlü Aydınlık,

Öykü- Mart Sanat Evi Yayınları, 1998

9- Aşkın Adı Sevişmek Değil,

Deneme -  Ulusal Yayınlar, 1999

10- Ellerini Bana Sakla,

Öykü- Ulusal Yayınlar, 2001

11- Aşkta Haram Olmaz,

Öykü- 1. Bskı Mephisto Yayınları 2006 /2. Bskı, Akis Kitap, 2008/ 3. Bskı Ares Kitap 2009/ 4. Bskı Ares Kitap 2010

12- Akıp Giden Hayat,

Öykü- Mep Kitap Yayınları, 2006

13- Aşkım Gözyaşı Oldu,

Lirik Metinler- Öykü, Emre Yayınları 2006

14- Aşk Olmayan Evlerin Kapılarına Kilit Vurulmalı,

Roman- Siyah Beyaz Kitap,  2007

15- Adın Hüzün Olmasın,

Öykü- Siyah Beyaz Kitap, 2007

16- Beni Öyle Sev ki Aşk Eski Bir Tarih Olsun,

Öykü- Akis Kitap, 2008/ 2. Baskı Ares Kitap 2010

17- Bir Görüşte Âşık Olabilirsiniz Ama Asla Dost Olamazsınız,

Öykü- Akis Kitap, 2008

18-Ne Yağmurlar Biter Ne de Ayrılıklar, Lirik Metiner, Akis Kitap 2009

19- Aşk Eski Bir Fotoğraftı/ Deneme, Anemon Yayınları, 2014