Çınar, CHP'li Erbilgin'i kınadı!

MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, basın açıklamasında bulunarak CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'i kınadı.

  • 997
Çınar, CHP'li Erbilgin'i kınadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Harekat Partisi İl Başkanı Emin Çınar; "Perşembe günü yerel basınımızın tamamında haddini bilmek ile hadsizlik arasındaki ince çizgide yürüme zorluğu çeken, nereye saldıracağını bilemeyen, kendini genel merkezine ispatlama çabası içinde çırpınıp 24 Haziran seçimlerinin sonrasını unutarak geçmiş sorgulaması şaşkınlığına düşen CHP İl Başkanı Sayın Hikmet Erbilgin’in düştüğü boşluktan kaynaklanan açıklamalarına binaen kıymetli kamuoyumuzu bilgilendirme gereği duydum.

Yunus Emre ne güzel söylemiş 'Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride illa edep illa edep!' bu söz çok önemlidir. Manidardır. Anlayana çok şey anlatır.

Kendi siyasi fırdöndü manevrasına bakmayıp, edeple edepsizlik, had ile hadsizlik arasındaki ince çizgiyi kaçıranlar bizden her daim gerekli cevabı alacaktır. Kastamonu siyasetini yalan, iftira, karalama üzerine kurmak isteyenler hele ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin içine nifak tohumu ekmek isteyenler kuracakları oyunun içerisinde kaybolacaktır.

CHP İl Başkanı Sayın Hikmet Erbilgin’in, katıldığı bir sosyal medya yayınındaki demeçleri ve akabinde yerel gazetelerde çıkan haberleri bizlere göstermiştir ki Sayın Erbilgin rampada freni patlamış bir kamyon misali hızını alamayarak ilerlemektedir.

Sayın Erbilgin konuşmasında Yönetim Kurulu üyem, bir önceki dönem partimizin meclis üyesi Sayın Muzaffer Berber’i ve diğer meclis üyelerimizi kasdederek Tahsin Bey döneminde yapılan yanlışlıklara ortak etme hadsizliğinde bulunmuştur. 'Geçmiş geçmiş' diyen Sayın Erbilgin galiba kendi geçmişini unutmuştur! Kısaca hatırlatalım da ‘Hedef iktidar’ sloganını her attığında aklına geçmişi gelsin.

24 Haziran seçimleri sonrasında CHP içerisinde ‘Sayın Kılıçdaroğlu ile yola devam edilmez, CHP’nin genel başkanı bu olamaz’ diyenlerle birlikte yürüyüp olağanüstü kurultay için imza veren ve o dönem ki açıklamaları hala gazetelerin arşivlerinde var olan Sayın Erbilgin, usta bir kıvırma ile bugün Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile iktidara yürüyeceklerini iddia eden kişidir. Geçmiş işte budur Sayın Erbilgin!

Kısaca dün söylediğini bugün inkar edenlerin korkuları elif gibi dik olanlardır. Bu nedendendir ki Sayın Erbilgin ilimizde partimiz ve belediyemiz üzerine saldırı harekatı başlatmıştır.

Düne kadar Kastamonuspor’un kırıntısından dahi tutmayan Sayın Erbilgin bugün Kastamonuspor’un büyük bir taraftarıymış gibi konuşmaktadır! Konu Kastamonuspor değil sinekten yağ çıkartma çabasıdır. Yani Sayın Erbilgin, Kastamonu’nun değeri üzerinden siyaset yapma çabasında ve siyasi rant elde etme peşindedir. Meydan buradadır. Kastamonuspor’a yardım etmek isteyen herkes buyursun yardımını açıklasın. Bizler çaba gösteriyoruz. Kendisi de bir çaba gösterebilir. Bu tür işler davet beklenmeden yapılır.

Sayın Erbilgin’in meclis üyelerimiz üzerinden çarpıtmaya çalıştığı konu ise şöyledir. Sayın Tahsin Babaş’ın belediye başkanlığı döneminde belediye meclisine encümene bazı yerlerle alakalı satış-takas gibi yetki kararı istenmiştir. Sayın Babaş’ın partisinin mecliste zaten çoğunluğu mevcuttur.  Meclis üyeleri o dönem encümene yetki kararı vermiştir. Bu her belediye yönetimin de gündeme gelen olası bir durumdur.

Şunun bilinmesini isterim ki MHP İl Yönetim Kurulu’nda görev alan her bir arkadaşım Kastamonu kamuoyu tarafından takdir edilen, kendi alanlarında başarılı ticaret ve iş adamı olan dava arkadaşlarımdır.

Sayın Erbilgin’in maksadını aşan sözleri bu kadarla kalmamıştır. CHP İl Başkanı Sayın Erbilgin, Belediye Başkanımızın önceki dönem İl Başkanımız yüzünden çalışamadığını iddia ederek şahsıma yönelik  'Ağzı var dili yok, bir İl Başkanı geldi neden çalışmıyorsunuz?' ifadelerini kullanarak kendince ‘Ali cengiz oyunu’ kurmak ve kamuoyunda bir algı yaratma çabasına girmeye çalışmıştır.

Alaycı bir tavır ile açıklamalar yapan, haddini bilmeyen Sayın Erbilgin’i kınıyorum. CHP camiasına yakışmayan ifadeler kuranlar şunu bilmelidir ki Milliyetçi Hareket Partisi halkına verdiği tüm sözleri tutmuştur ve bundan sonra da tutacaktır. Her daim halkının takdirini alan bir parti olmamız galiba Sayın Erbilgin’de endişeye yol açmıştır.

Buradan açıkça söylemeliyim ki sabahlara kadar memleketine hizmet edip alın teri döken belediye personelimizi zan altında bırakma çabasında olan herkes bizlerden gereken cevabı alacaktır. Sayın Erbilgin, memlekete hizmeti belediyemizin nasıl yaptığını görmek isterse gelsin çalışmaları beraber gezelim.

31 Mart 2019’dan bu güne yaklaşık 100 milyon TL’lik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapım çalışmaları başlamıştır. Budamış Mahallesi altyapı çalışmaları için 10 milyon TL’lik bir kaynak ayrılmış ve ihale çalışmaları sürmektedir. Yine 6 Milyon TL’lik yatırım olan GES’in (Güneş Enerji Santrali) ihale hazırlıkları sürdürülmektedir.

3 Milyon TL’lik oyuncak kütüphanesi ve Çocuk Bakım Evi projesinin inşaatı devam etmektedir. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi altyapı çalışması için 2 Milyonluk bir kaynak ayrılmış ve projesi hazırlanmıştır. Tabii ki biz Sayın Erbilgin’in bu ve bunun gibi birçok projemizi görmek istemediğinizi biliyoruz.

Sayın Erbilgin, Kastamonu Belediyesi’nde çıkar ve rant ilişkilerinin devam ettiğine yönelik altıdan kalkamayacağı bir ifade de daha bulunmuştur ki işte bu edep ile edepsizlik arasındaki ince çizgiyi tutturamamanın ispatıdır. Kendisi madem bu kadar emindir vicdan sömürücülüğünü bırakarak elindeki belgeleri hukuka taşımalıdır. Aksi halde çamur at izi kalsın siyaseti Hikmet Erbilgin’in üzerine yapışacaktır. Bu karalamaların altından kendisi kalkamayacaktır. Laf olsun torba dolsun söylemleriyle kurmaya çalıştığı oyunun içinde kaybolacaktır. Yumak kovalayan bir kedi misali hedefe ulaştım sandığı an taklalar atacaktır ki 24 Haziran’dan bu güne zaten koltuğunu korumak için yeteri kadar takla atmıştır!

Ben görevi devraldığımda AK Parti ile Cumhur İttifakı çerçevesinde aynı çivinin başına beraber vuracağımızı ifade ettim. Bizim siyasetimiz Cumhur İttifakı çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu siyaset olacaktır. Ben de Kastamonu’da bu doğrultuda siyaset yapacağım.

Kastamonu’nun menfaatine olan her konuda AK Parti teşkilatlarıyla ve milletvekilleriyle istişare ve birliktelik içinde olacağım. Biliyorum ki böyle bir birliktelikte kazanan Kastamonu olacaktır. Tabii ki bu birliktelik başta Sayın Hikmet Erbilgin’i rahatsız edecek ve asılsız saldırılarını sürdürecektir. Ancak bizim siyasi polemiklere ayıracak vaktimiz yoktur. Bizim amacımız Kastamonu halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek.

Bizim hedefimiz güçlü Türkiye, geleceğe umutla bakan Kastamonu dur. Bu doğrultuda da kazanan daima Kastamonu olacaktır."