Çınar "Ülkücü İşareti Yaparak Ak Parti'ye Oy Verenler Namertlerdir"

MHP eski Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, MHP'nin kalesi olarak adlandırılan Kastamonu'da, kaleyi AK Parti'ye emanet ettiklerini ve yarında mutlaka bu kaleyi geri alacaklarını söyledi.

  • 5147
Çınar "Ülkücü İşareti Yaparak Ak Parti'ye Oy Verenler Namertlerdir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Eski Milletvekili Emin Çınar, partisinin il başkanlığında 1 Kasım Genel Seçimleri değerlendirdi. MHP’nin her dönemde milletvekili çıkartacak oyu aldığını fakat 1 Kasım’da yapılan seçimde meclis dışında kaldığını ifade eden Çınar, “Türkiye genelinde bir seçim yaşadık ve bu genel seçimlerde halkımız bir irade ortaya koydu. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman Milliyetçi Hareket Partisi açısından hem Türkiye genelinde hem de Kastamonu il genelinde ciddi bir oy kaybı yaşadık. MHP’nin tüm inanan yürekleri 1 Kasım seçimlerinde ellerinden gelen gayreti ortaya koydular. Her seçim döneminde Kastamonu’dan milletvekili çıkaracak oy sayısını yakalamamıza rağmen bu seçim döneminde nasip olmadı. Bu noktada üzgünüz. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de dediği gibi ‘çetin yollar inanmış yüreklerle aşılır’ Biz de inandık ve mücadelemizi ortaya koyduk. Her seçim döneminde olduğu gibi elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye çalıştık. Bazı seçim çevrelerinde bizim söylemlerimizden rahatsız olanlar oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili olarak seçilen arkadaşlarımı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim. İnşallah Kastamonu’ya hayırlı hizmetler yapmak nasip olur. Çünkü çok sözler verdiler. Geçmiş dönemlerde de çok sözler vermişlerdi. Biz verilen ve söz verilmesine rağmen yerine getirilmeyen hizmetleri her platformda dile getirmeye çalıştık” dedi.

“ÜLKÜCÜ İŞARETİ YAPARAK, AK PARTİ’YE OY VERENLER NAMERTLERDİR”

Kendisinin Türk milliyetçisi olduğunu vurgulayan Emin Çınar, “21 yıldan beri bu davanın içerisinde hiçbir zaman yılmadım ve yılmayacağım. Her durumda, her koşulda davamın da arkasında olmaya devam edeceğim. Asla üzüntülü değilim. Türk milliyetçisi olarak üzerime düşen görevi kat be kat yaptığıma inanıyorum. Üzülmesi gerekenler ülkücü işareti yaparak AK Parti’ye oy verdiğini fotoğrafla sosyal medya üzerinden paylaşan namertlerdir. Teşkilatım içerisinde görev aldığım ve milletvekili olarak parlamentoda bulunduğum süre zarfında Türk Milleti’nin başını öne eğecek bir davranışın içerisinde bulunmadım. Tek üzüntülü olduğum nokta partimizin seçim sonuçlarına göre bulunduğu konumdur. Biz vatandaşlarımızdan oy isterken rüşvet teklif etmedik. Biz yardım kolisi dağıtmadık. Biz kamu mallarını kullanmadık. Biz yüreğimizi ve inancımızı ortaya koyduk. Seçmenimizin huzuruna çıktık ve destek istedik. Partimize verilen her oy bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Bize oy veren vatandaşlarımızın başını yere düşürmemek için mücadelemize de devam edeceğiz. Sağda solda Milliyetçi Hareket Partisi adına kimse hak etmediği lafı kullanmasın. Bu hareketin inanmış neferleri buradadır. İnanmayanlar ise inandıkları gün buradaki hazurun içerisinde yer alacaklardır” şeklinde konuştu.

Kastamonu’nun MHP’nin kalesi olduğunu ve bugün emanet ettikleri bu kaleyi yarın mutlaka geri alacaklarına dikkat çeken Emin Çınar, şunları söyledi: “Yaşadığımız bu seçim döneminde bizde bazı eksikliklerimizi ortaya koyacağız. Birilerinin farklı düşüncelerinin aksine ben ülkücü doğdum, partim yüzde 1 oyda alsa bu partinin bir neferiyim. Herkes bunu böyle bilsin. Gidecek bir davam yok, gidecek bir yerim yok, inancımın arkasında başka bir dava yok. Nefer olarak maddi ve manevi gücümün yettiği nispette teşkilatımın ve davamın emrindeyim. Şu ezanlarda inşallah söylediklerimizin tescili olsun. Hiç kimseye kırgınlığım yok, hiç kimseye dargınlığım yok. Bize oy veren 44 bin yüreği kutluyorum Kastamonu’da. Baskıya, tehdide, şantaja, parayla yardıma aldırış etmeyen, ben davamın emrindeyim diyen bu yüreklere hep birlikte salip çıkacağız. Ama kendi açımızdan bir muhasebe yapacağız, o vicdani muhasebede şu anda rahatsızlık duyanlar varsı, kendileri duysunlar. Ama ben, inanıyorum ki, ben ve partimize destek verenler, elinden geleni yapmıştır. Eksiğimiz var mı var, yapamadığımız olmuş mudur, mutlaka olmuştur. Ama bu kale, MHP’nin kalesidir. Bugün emanet verildi, yarında inşallah alınacaktır. Bu böyle bilinsin”

“PARTİME GÖNÜL VERMİŞLERİN EMANETÇİSİYİM”

Kendisinin, partiye gönül vermişlerin emanetçisi olduğunu açıklayan Çınar, “Boynumuza sarılıp ağlayan genç Asenalarımızın, ülkü ocaklarımızın ve bu yürekler var olduğu müddetçe inşallah bu hareketin nefesi kesilmeyecektir. İnşallah ülkemiz için bu seçimler hayırlısı olur. Kastamonu’dan meclise gönderdiğimiz bu milletvekilleri, inşallah şehrimiz için hayırlı vazifeler yapar. Biz, yaptıkları hizmetleri her zaman taktir ederiz. Ama yapılmayan, verilmeyen sözler varsa ve yerine de getirilmiyorsa onu da tenkit ederiz. Yanlış varsa, yanlış deriz. Doğru varsa, doğrunun da yanında oluruz. İnşallah yarınlar, MHP’nin daha güzel hareketi olacaktır. Ben ülkücüyüm, hiçbir zaman arkadaşlarımızın da yüzünün asık olmamasını istiyoruz. Bizim yüzümüz güler, bugün belki biraz hüzünlüyüz ama bir seçimden çıktık ve beklentimizi alamadık. Sebebi budur. Başka bir sebebi yoktur. Ama bu yürekleri beraberce ortaya koyduğumuz zaman, yapamayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi.

“BU SEÇİMDE, ARAMIZA FAZLASIYLA NİFAK SOKTULAR”

Yaşadıkları seçim döneminde bir eksikliği dile getiren Çınar, şöyle devam etti: “Önce lidere inanırsınız, sonra teşkilata inanırsınız ondan sonra çalışma yaparsınız. Oyunuzu yükseltmeye çalışırsınız. O zaman başarıyı yükseltme imkanı sağlarsınız. Fakat dün yapmak istediklerini, bu seçimde daha fazlasıyla aramıza soktular. Nifak dediğimi yaptılar. Sosyal medyadan görüldüğü itibariyle işaretler yapıyorlar. Ben, bu insanların geçmişinin de bugünün de ülkücü olduğuna inanmıyorum. Ülkücünün yeri MHP’dir. Bizim için esas dava, lider, teşkilat, doktrindir. Hep biz noktada gittik. Bugün bu kadar oy aldık, yarın nasip olur daha fazla oy alırız.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)