Çınar, Taşköprü İlçesini Ziyaret Etti

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar, Taşköprü ilçesini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

  • 342
Çınar, Taşköprü İlçesini Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emin Çınar’a, “Sadece seçimden seçime değil, her zaman bizleri ziyarete gelen tek milletvekilisiniz” diyen Taşköprü halkı, MHP heyetine yoğun ilgi gösterdi. Yaptığı ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Kastamonu Emin Çınar, çözüm süreci adı altında müzakere sürecinde milli birliğin zedelendiğini ve Türkiye’nin zayıflatıldığını ifade etti.

Emin Çınar, şöyle devam etti: “Terörle yürütülen müzakere süreci, ne PKK’nın dağdan inmesini ve silah bırakmasını ne de birlikte yaşama iradesinin güçlenmesini sağlamıştır. Sadece taviz ve teslimiyet döngüsünde ilerleyen bir hükumet icraatı ile birliğimiz zedelenmiş ve Türkiye zayıflatılmıştır. Terör örgütü PKK “çözüm” kandırmacası altında devletin terörle mücadeleyi bıraktığı süreci silah, mühimmat ve militan yığınağı yapmak için kullanmıştır. Bu süreçte hükumetin çözüm süreci zarar görmesin diye terörist oluşumlara göz yumduğu ve terörle mücadeleyi askıya aldığı yine hükumet yetkililerince utanmadan itiraf edilmiştir. Hükümet te devlet kuruluşları da uyumuş, bölücü örgüt güçlenmiştir. Bölücü örgütün iki ton bombayı traktöre yükleyip karakola saldırmasını temin eden gücü de, birçok yerde özerklik ilan edecek cesareti de, şehirlerde hakimiyet kurarak asker ve polisi sokmama cesareti de AK Parti’nin ve onun çözüm süreci politikasının eseridir. Bu nedenledir ki akan kandan, gelen şehit cenazelerinden ve beka meselesinden AK Parti sorumludur. Nitekim düne kadar MHP’yi “kandan beslenenler”, “morg bekçisi” diye itham eden ve iftira atanlar “yanlış yapmışız” noktasına gelmiştir. Hükumet ve AK Parti yetkililerinin art arda yaptıkları açıklamalar adeta birer itiraf niteliğinde olup bu süreçte devleti nasıl bir acze sevk ettiklerinin de ikrarı olmaktadır. Bize göre daha da önemlisi ülke ve millet yararını esas alarak yıllardır dile getirmekte olduğumuz doğruların, bu süreçte milletimizin ekseriyeti tarafından da kabul görmesi olmuştur. Çözüm sürecinin bir ihanet ve bölünme süreci olduğu bugün net olarak anlaşılmıştır. Bize göre zaman geçirilmeden Türkiye Cumhuriyeti Devleti"nin ve Türk milletinin bekasını tehdit eden bölücü terörle mücadele kapsamında yeni bir yaklaşım geliştirilmelidir”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)