Cinayet Sanığına 'Meşru Müdafaa' Tahliyesi

Kastamonu'da derede balık tutarken, yanına gelip kendisine silahla ateş eden kişiyi öldüren cinayet zanlısı, 'meşru müdafaa' gerekçesiyle beraat etti.

  • 916
Cinayet Sanığına 'Meşru Müdafaa' Tahliyesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Olay, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Kastamonu’ya bağlı Başören köyünde yaşandı. İddialara göre, Burak İ. (23) ve yakınları derede balık tutarken, aralarında husumet bulunan 44 yaşındaki Bayram Muzır’ın saldırısına uğradı. Silahlı saldırıya uğrayan Burak İ. ve yakınlarının karşılık vermesi sonrası Muzır, hayatını kaybetti.

Olay sonrası tutuklanan Burak İ.’nin, 4.5 ay hapis yattıktan sonra mahkeme heyeti tarafından yaşanan olayda ‘meşru müdafaa’ olduğu gerekçesiyle tahliyesine karar verilmişti.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması devam eden Burak İ., son kez hakim karşısına çıktı. ‘Kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapsi istenen Burak İ., yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, “Ne kadar da haklı olsam, böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. Türk adaletine güveniyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Burak İ.’nin aile bireylerine ve kendisine direnç gerçekleştirilmesi nedeniyle o anki saldırıyı defetme zorunluluğu bulunduğuna hükmederek, cinayeti meşru müdafaa sınırları içerisinde kabul ederek, beraatına karar verdi.

(İHA)