'Çizme giyip, poz vermek çözüm değildir'

CHP'li Baltacı, Cide'de meydana gelen sel felaketi sonrası yaşanan mağduriyeti Meclis'te gündeme getirdi. Baltacı, 'Her felakette çizme giyip, poz vermek çözüm değildir.' dedi.

  • 1803
'Çizme giyip, poz vermek çözüm değildir'

Sel felaketinin ardından Cide’ye giden ve Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu ile birlikte incelemelerde bulunan Hasan Baltacı, Meclis’in 14’ncü birleşiminde yaptığı konuşmada Çevre, Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na “taşın altına elinizi koyun” çağrısında bulundu.

2021 yılında yaşanan büyük sel felaketinin ardından Cide’nin afet bölgesi kapsamına alınmayıp, yapılması gereken kalıcı yatırımların önünün kesildiğine işaret eden Milletvekili Hasan Baltacı, “İktidar Cide’mize Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetildiği için sırtını dönmemiş, 2 yıl önce yaşananlardan ders çıkarmış olsaydı bugün bu mağduriyet tekrarlanmayacaktı” diye konuştu.

Cide’nin merkezi bütçeden payını alması gerektiğini vurgulayan Hasan Baltacı, şunları söyledi:

“Kastamonu Cide ilçemiz hafta sonu sel felaketi yaşamış, onlarca binayı, işyerini su basmış, araçlar zarar görmüştür. İktidar Cide’mize Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetildiği için sırtını dönmemiş, 2 yıl önce yaşananlardan ders çıkarmış olsaydı bugün bu mağduriyet tekrarlanmayacaktı. Buradan Çevre Bakanlığı’na, Orman Bakanlığı’na, Ulaştırma Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na sesleniyorum; 2 yıl önce 9 ilçemiz afet bölgesi ilan edilirken kapsam dışı bırakılan, belediyemize tek kuruş destek sağlanmayan Cide’miz; merkezi bütçeden payını almalı, sel felaketlerinin alt yapıda yarattığı sorunların çözümü için İller Bankası başta olmak üzere Bakanlıklar elini taşın altına koymalıdır. Her felakette çizme giyip, poz vermek çözüm değildir. Çözüm, önlem almaktır. Kalıcı yatırımlar yapmaktır.”