'Çocuklardan ödevimizi aldık'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, ilkokul ve din görevlileri derneği ziyaretinde bulundu. Babaş, 'Çocuklardan ödevimizi aldık.' dedi.

  • 856
'Çocuklardan ödevimizi aldık'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, "Çocukların oyun arkadaşı olmak, oy almaktan daha zor!" dedi.

Saha çalışmalarına ilkokul ve din görevlileri derneği ziyareti ile devam eden Babaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Siyasetin gergin, kasvetli enerjisinden uzaklaşmanın en güzel, en keyifli yolu çocuklar ile vakit geçirmek. İnanılmaz etkili, mucizevi bir deşarj. Bir şey öğretmeye çalışmadan, sadece dinlemek, izin verirlerse oyunlarına eşlik etmek, izlemek bile bütün stresinizi alıyor. Çocukların oyun arkadaşı olmak, oy almaktan daha zor! Bizi aralarına alıp, duygularını içtenlikle yansıttıkları için her birine sevgilerimizi gönderiyoruz.

Çocuklarımız mutluluğun, neşenin umudun kaynağı, yüzlerindeki gülücük gözlerindeki heyecanın güçlü motivasyon kaynağımız. Onlar dünyaya bambaşka bir gözle, bambaşka bir yerden bakıyorlar. Çok saf, çok temiz. Sevginin, merhametin, dostluğun, hoşgörünün, paylaşmanın kısaca insani tüm hasletlerin özü-çekirdeği çocuklarımız. Biz yetişkinlerin onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Unuttuğumuz, ıskaladığımız tüm güzellikler onların kocaman yüreğinde. Bu vesileyle Merkez Ortaokulunun öğrencilerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum."

"Çocuklarımıza güvenli, huzurlu, müreffeh bir şehir bırakacağız"

Babaş, "Her okulumuz bizim için kıymetli fakat çocuklarımızın geleceği ilkokullarımızda şekilleniyor. Onların güzel duygularının, harika yeteneklerinin ve geleceğe ışık olacak düşüncelerinin sağlıklı bir ortamda gelişip büyümesi için her zaman yanlarında olacağız. Küçük yaşları bizleri yanıltmasın etrafta olup biten her şeyin farkındalar, bu sebeple onların kaygılarını en aza indirgemek, güvenli, huzurlu, müreffeh bir şehir bırakmak hepimizin en ulvi sorumluluğumuz. Bu inanç ve anlayışla de çocuklarımız için ilkokullarımızla özel olarak ilgilenecek ve hiçbir eksiklerini bırakmamaya çalışacağız. Bir belediye başkanından öte onların akranı torunu olan bir dede olarak, her birini sevgiyle kucaklıyorum.

Sevgili çocuklar, ödevimizi aldık dersimize çok iyi çalışacağız; sizlerin takdirini kazanmak, emanetiniz olan bu şehre hizmet etmek, eserler bırakmak, sizler devir alıncaya kadar bu görevleri hakkıyla yapmak bizim için en büyük ödevdir." diye konuştu.

"Bugünün kazananı biziz"

Babaş, "Din Görevlileri Derneği ziyaretinde kıymetli hocalarımız ile hasbihal ettik. Kastamonu manevi iklimiyle de ülkemizin en önemli merkezlerinden biri, dolayısıyla bu manevi değerleri korumak, nesilden nesile aktararak yaşatmak da çok önemli bir vazifedir. Bu bağlamda manevi dünyamızın şekillenmesinde bilhassa çocuklarımız ve gençlerimizin manevi değerlerimizi öğrenmesinde büyük sorumluluk üstlenen din görevlilerimizden öğreneceğimiz çok şey var. Onların yanında olmak, ilminden esinlenmek bizler için çok kıymetli.

Bugünün kazananı yüzde yüz biziz; neşe, umut, bol gülücük ve biraz da maneviyat ile heybemizi doldurduk." diye konuştu.