'Cumhuriyet, Atatürk'ün en büyük eseridir'

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, 'Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet, geleceğimizin en büyük güvencesidir' dedi.

  • 939
'Cumhuriyet, Atatürk'ün en büyük eseridir'

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Vidinlioğlu; "Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile verilen Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir.

Vatanımız için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmakta, daha da ileriye taşınmaktadır. Cumhuriyetin ilanı ile Türkiye’de bir kalkınma dönemi başlamış; ekonomi, siyasal, sosyal, kültür ve sanat alanları başta olmak üzere her alanda ilerleme, çağdaşlaşma ve modernleşmenin ilk adımları atılmıştır. Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarından biri de şüphesizdir ki hukukun üstünlüğü anlayışının ülke ve milletimiz için hâkim kılınması olmuştur. Bu sayede cumhuriyet yönetimi ile hukuk devletinin ilkeleri gereğince yasalar önünde tüm bireyler hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit sayılmıştır.

Cumhuriyetimizi yaşatmak, yöneteni ve yönetileniyle herkesin sorumluluklarını hiçbir kuşkuya yer bırakmadan yerine getirmesiyle başarılabilecek bir hedeftir. Bu anlamda, hepimiz büyük bir kararlılıkla ülkemiz ve Cumhuriyetimiz adına sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Cumhuriyet’in coşkusunu yaşatmak ve Cumhuriyet bilincini gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur.

Cumhuriyetimizin sonsuza kadar var olacağına dair inancımla; ülkemizin ve Aziz Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurulmasında, korunmasında ve yaşatılmasında canını feda eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bıraktıkları emanetin sonsuza dek bekçileri olacağız."