Cumhuriyet'in 101. yılında kadın ve şapka

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği 'Cumhuriyet Fark Yaratır' başlığıyla 'Cumhuriyetin 101. yılında 101 Şapka' sergisi açılacak.

  • 713
Cumhuriyet'in 101. yılında kadın ve şapka

Kastamonu Kent Müzesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği "Cumhuriyet Fark Yaratır" başlığıyla arkeolojiden mitolojiye, kültürden sanata kadar kadınlara yaraşır bir şekilde 8 Mart Cuma günü saat 16.00’da Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlikler, sunum, dinleti ve sergi olarak 3 bölümden oluşacak. İlk etapta Kastamonu Kent Müzesi ve Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi yöneticisi Dr. Murat Karasalihoğlu tarafından "Tarihte Kastamonu Kadını" sunumu yapılacak. Mitolojik, arkeolojik ve tarihsel verilerle Kastamonu kadınının geçmişten günümüze yolculuğu hem bilgilendirici hem de şaşırtıcı bir şekilde sergilenecek.

Sunumun ardından Erdem Sanat Akademisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel hazırlanan repertuar seslendirecek.

Dinleti sonrasında İzmir Devlet ve Opera Kurumundan emekli sanatçı ve tasarımcı Sevda Aksakoğlu’nun koleksiyonu "Cumhuriyetin 101. Yılında 101 Şapka" sergisinin açılışı yapılacak.

Küratörlüğünü arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu’nun yaptığı sergide çok özel ve modern tasarımların yanı sıra sergide aynı zamanda İzmir Levantenlerine ait oldukça eski şapkalarda yer alacak.