Cumhuriyet Kadınları 'Yılın Annesini' Seçti

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

  • 1204
Cumhuriyet Kadınları 'Yılın Annesini' Seçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen etkinlikte CHP’li Kadınlar yılın annesi olarak Feride Nergis’i seçerek hediye verdi.

Anneler Günü münasebetiyle CHP Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından annelere özel etkinlik düzenledi. Etkinliğin açılışında konuşan Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Çerkezoğlu, annelerin her anımızda, her günümüzde her özelimizi paylaştığımız, her güzelimizin mimarı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Biz elbette ki yılda bir gün onların gününü kutlayıp sonra onları unutmuyoruz. Peki, anneler mutlu mu? Anneler geceleri rahat uyuyabiliyor mu? Kendilerinin ve çocuklarının geleceğine güvenle bakabiliyor mu? Bu soruların yanıtının evet olmasını ne kadar isterdik değil mi?” dedi.

Mustafa Kemal’in yaratmaya çalıştığı modern, eğitimli, bilgili, özgüveni yüksek, çağdaş görünümlü, aydınlık görüşlü annelerin gitgide azaldığını ve çeşitli biçimlerde zulüm gören annelerin gözünün yaşının dinmediğini dile getiren Asuman Çerkezoğlöu şehit haberlerinin annelerin yüreğine ateş düşürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Her gün şehit haberleri almaya, falanca yerde şu kadar askerimiz, polisimiz şehit oldu. Filanca yerde bomba patladı, şu kadar insanımızı gencimizi kaybettik. Haberlerini neredeyse kanıksamaya başladık. Oysa ocaklara, gönüllere ne ateşler düşüyor. O ölenlerle birlikte kimler ölüyor hiç farkında mıyız? Ateş düştüğü yeri yakar demişler ama o ateşler söndürülmezse büyüye büyüye yangına dönüşür hepimizi yakar. Her şehit cenazesinde aynı sloganla karşılaşıyoruz. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez.' O şehitlerin ailelerine, annelerine hiç sorduk mu, ölmüşler mi ölmemişler mi? Güneydoğu bölgemiz yangın yeriyken, terör büyükşehirlere batı Anadolu’ya sıçramışken, gençlerimiz işsizken, işçilerimiz iş kazalarında can verir, yaşayanlarsa emeğinin karşılığını alamazken insanımız, devletimiz hatta doğmamış çocuklarımız borç batağındayken ve birileri hala doymayan ihtiraslarıyla hazinesine hazine katmaya çalışır. Saraylarda yaşayıp fiilen uygulamaya koyduğu ve son örneğini birkaç gün önce gördüğümüz diktatörlüğünü resmileştirmeye çalışırken bu ülkede annelerin veya başka birilerinin gününü kutlamak ne derece mümkün olur bilemiyorum. Türk Milletine Mustafa Kemal gibi bir evlat veren Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü, aydınlık yarınlarda insanca yaşama dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Etkinlikte CHP’li Kadınlar Türk Bayrağı açarak vatanı için canını vermiş güvenlik güçleri için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra CHP İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları genç yaşta 2 evladını yitiren Feride Nergis’e sürpriz yaparak yılın annesi olarak seçti.

Kazım BOLAT-Gizem ÖZ