'Daha kaç can verilmeli?'

CHP Milletvekili Baltacı, Tosya Suluca Köyü'nün üst geçit problemini Meclis'e taşıyarak, 'Bu yolların yapılması için Tosyalıların daha kaç can vermesini bekliyorsunuz?' dedi.

  • 2744
'Daha kaç can verilmeli?'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Tosya Suluca Köyü’nün üst geçit problemini Meclis’e taşıdı.

Köyü ikiye bölen D100 kara yoluna üst geçit yapılmadığı için çok sayıda can kaybı yaşandığını belirten Hasan Baltacı, kamulaştırması biten üst geçidin ihalesinin bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Seçim dönemlerinde Tosyalılara verilen sözlerin tutulmadığını vurgulayan ve Hasan Baltacı şunları söyledi:

“Sanayisi, tarımı ve üretim potansiyeli ile Kastamonu’nun önemli ilçelerinden olan Tosya’mızın yıllardır çözülemeyen yol sorunu vatandaşlarımızı artık canından bezdirmiştir. Her seçim öncesi gerek Tosya-Kastamonu yolu, gerekse Tosya-Çorum İskilip yolu için verilen sözler rafta kalmış göstermelik çalışmalarla hemşerilerimiz oyalanmıştır. Ayrıca, gündüz nüfusu yaklaşık bin 200 olan Tosya Suluca köyümüzü ikiye bölen D100 kara yolu üzerine yapılması planlanan üst geçit ise kamulaştırma çalışmaları 2,5 sene önce tamamlanmasına rağmen halen ihale bile edilememiştir. Tosya’yı seçimden seçime hatırlayanları uyarıyor ve soruyoruz; Bu yolların yapılması için Tosyalıların daha kaç can vermesini bekliyorsunuz?”