'Deprem yönetmeliğini çok katı uygulayacağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 6 Şubat depremleri dolayısıyla mesaj yayımlayarak, 'Deprem yönetmeliğini çok katı bir şekilde uygulayacağız.' dedi.

  • 687
'Deprem yönetmeliğini çok katı uygulayacağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Asrın Felaketi 6 Şubat Depremleri dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Babaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletçe hepimizi derinden sarsan 11 ilimizi, 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen Asrın Felaketi 6 Şubat depreminin yıl dönümünde,  öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarını kaybedenlere ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten-felaketten korusun. Hepimizin yüreğini kavuran o tarifsiz acı hala çok taze.

Depremin ilk anından itibaren devletiyle milletiyle tüm imkânlarımızı seferber ettik. Yaralarımızı sarmaya  ve depremzede kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.

Deprem yönetmeliğini çok katı bir şekilde uygulayacağız

Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, Türkiye Yüzyılı’nın dirençli şehirlerini inşa etmek 'Gerçek Belediyecilik' vizyonumuzun en önemli ilkesidir. Kastamonu’muz Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerinde 1. derece deprem bölgesindedir. Öncelikle deprem yönetmeliğine uygun olmayan riskli yapıların dönüşümü için harekete geçeceğiz. Deprem yönetmeliğini çok katı bir şekilde uygulayacağız. Öte yandan olası afet durumu için yapmamız gereken hayati hazırlıkları çok hızlı bir şekilde yapacağız. Belediyemiz bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Ekibini güçlendireceğiz. AFAD İl Müdürlüğümüz ile birlikte olası bir depremde vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için eğitim seferberliği yapacağız. Depremi önlemek ya da önceden bilmek mümkün değil ama önlem almak çok önemli. Bu konuda belediyelerin hayati sorumluluğunun farkındayız ve bu bilinçle çalışmalar yapacağız.

Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm depremzede kardeşlerimin acılarını en kalbi duygularla paylaşıyorum."