Destici İstanbul'daki terör saldırısını lanetledi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul'da Atatürk Havalimanında yaşanan terör saldırısını lanetlediğini ve kınadığını söyledi.

  • 569
Destici İstanbul'daki terör saldırısını lanetledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Kastamonu’da bir restoranda düzenlenen iftar programına katıldı. İftarın ardından İstanbul Atatürk Havalimanında 28 kişinin hayatını kaybettiği, 60 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili değerlendirmede bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Öncelikle bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum ve lanetliyorum. Saldırının PKK veya onun uzantıları tarafından yapılmış gözüküyor. Bu saldırıyı kim gerçekleştirmiş olursa olsun Allah onları kahretsin ve inşallah bu yaktıkları kan ateşinde boğulurlar. Bu saldırı gerçekten insanlık dışı bir hadise. En ufak Allah inancı olan bir kimse bu saldırıyı gerçekleştiremez. Demek ki nasıl bir ruh halindeler. Buda çok açık ve net olarak ortaya çıkıyor. Kahpece, kalleşçe ve haince yapılan bir saldırı. Masum ve sivil insanlara karşı yapılan bir saldırı. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır, ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna ve güvenine karşı yapılmış bir saldırıdır. Türkiye’ye zarar vermek adına yapılmış bir saldırıdır. Öncelikle bu saldırıları lanetliyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, insanlarımıza, beklide dış hatlar olduğu için yabancılarda olabilir, çünkü henüz kimlikleri açıklanmadı, yakınlarının ve ailelerinin başı sağ olsun. Yaralıların olduğu bilgisi geliyor, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimize de geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Destici, şunları kaydetti: “Avrupa’nın en büyük havalimanlarından bir tanesi olan dış hatlar terminalinin içerisine kadar girip elinde otomatik tüfeklerle, silahlarla, canlı bombalar nasıl giriyor ve bu saldırıyı nasıl gerçekleştiriyorlar. Bu güvenlik zafiyeti nereden geliyor. Bunun istihbarat bilgileri neden alınamıyor. Bunlarında kamuoyuna net bir şekilde açılanmasını istiyoruz. Maalesef biz, sorgulamayan, takip etmeyen bir topluma dönüştürüldüğümüz için daha önceki saldırılarda olduğu gibi güvenlik zirvesi yeniden toplanacak, bir takım açıklamalar yapılacak. Nihayetinde bir örgüt bunu üstlenecek. Toplum, buna alıştırılacak ve bu şekilde böyle gidecek. Toplum buna artık tepki vermesi gerekiyor. Burada zafiyet, ihmal, hata kimdeyse ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu güvenlik zirvesi toplantılarının patlamadan önce yapılması gerekiyor. Ülkemizde artık patlamaların önlenmesi gerekiyor. ABD kalkıp uyarıyor. Türkiye’deki vatandaşlarını, Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarını uyarıyor ama bizimkiler uyaramıyor ne hikmetse. ABD’nin aldığı istihbaratı, benim ülkemin istihbarat merkezleri alamıyor mu? Ya da alıp bunu güvenlik güçlerine bildirmiyor mu? Emniyet güçlerimiz, bununla ilgili önlem veya tedbir alamıyor mu? Yani zafiyet neredeyse, hata veya ihmal kimdeyse bunun ortaya çıkarılması gerekiyor. Bir daha böyle patlamaların olmaması içinde gerçekten sonuç alıcı tedbirlerin ve uygulamaların işleme konulması gerekiyor. Bunların biran önce yapılması gerekiyor. Ben, bir kez daha bu terör saldırısını lanetliyorum, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum. İnşallah temennimiz ölü sayısı artmaz. İnşallah ülkemizde böyle bir saldırıyla tekrar karşı karşıya kalmaz”

Vedat İKİZOĞLU