Dolmuş'a bir zam daha!

Geçtiğimiz gün akşam gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısında Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Özel Halk Otobüsü işletmesinin zam talebi karara bağlandı.

  • 7126
Dolmuş'a bir zam daha!

Komisyon kararına göre öğrenci tarifesi 3 lira 80 kuruştan 4 lira 50 kuruşa, tam tarife ise 4 lira 80 kuruştan 6 liraya yükseltilmesine oy çokluğuyla karar verildi.

Nasrullah Gazetesi’nin haberine göre, zamlar, 15 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak. 15 Şubat 2022 tarihinde şehir içi öğrenci yolcu tarifesi 2 lira 50 kuruştan, 3 lira 80 kuruşa; şehir içi tam yolcu tarifesi ise 3 lira 25 kuruştan 4 lira 80 kuruşa yükseltilmişti.

"DURAKLAR ARASI MESAFEYE GÖRE ÜCRETLENDİRME YAPILSIN"

Şehir içi ulaşıma ret oyu veren CHP Meclis Üyesi Sibel Karakaş, meclis üyelerinden gelen ‘Otobüs esnafına ve halka acımıyor musunuz? Yoksa siyaset olsun diye mi ret oyu verdiniz?’ sorusuna “Duraklar arası mesafeye göre ücretlendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Büyükşehirlerde böyle uygulama var” diye cevap verdi. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise “1985 yılında fakülteye gittiğimde aynıydı, hala aynı. Duraklar arası ücretlendirme söz konusu değil. Çünkü duraklar arası mesafeye göre tarife uygulama mümkün değil. Keşke mümkün olsa” dedi.

"İTTİFAKIN RUHUNA UYGUN HAREKET ETMEK LAZIM"

Zam kararının ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu da; "Üç ay boyunca da hat ücreti almayacağız. Yaklaşık 185 bin lira gibi bir hat ücreti var. Komisyonumuz zam konusunda ciddi bir çalışma içerisine girdi. Sonuçta, komisyonlarımızda diğer muhalefetin yeterli sayısı olmadığı için üyesi yok. Onun için genelde, Plan ve Bütçe de olsun, diğer komisyonlarda olsun ağırlıklı alınan kararlar oy birliğiyle alınıyor. Bu konuda tereddüt hasıl oldu ama o problem de ortadan kalktı. Ben burada herkesi duyarlı olmaya çalışıyorum. Ortada bir ittifak söz konusu. Bu ittifakın da ruhuna uygun hareket etmek lazım. Daha dün, suya; çevre ve şehircilik ile Avrupa Birliği nezdinde aldığımız atık su arıtmadaki sözleşmeden dolayı yüzde 50 zam yapmak istediğimizde, bunu yüzde 30’a çekmek zorunda kalmıştık zammın fazla olduğu gerekçesi ile. Aynı şeyin Plan ve Bütçede ise tam tersine olması, doğrusu ben de kabullenemedim” açıklamasında bulundu.