Yarıyıl tatili sona erdi

Kastamonu'da, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem için ders başı yaptı.

  • 990
Yarıyıl tatili sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması dolayısıyla Şehit Burak Kapucuoğlu İlkokulunda tören düzenlendi.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin donanımlı bir şekilde okullardan mezun olması gerektiğini belirtti.

Test çözmenin önemli olduğu ancak tek başına yeterli olamayacağını ifade eden Karadeniz, şunları kaydetti:

"Artık üniversiteyi bitirmek yetmiyor. Bitirdikten sonra donanımlı bir şekilde o eğitim öğretim hayatını geçirmesi önemli. Diplomanın yanına başka özellikleri de eklemesi lazım. Birçok gencimiz üniversiteyi bitirdikten iş aradığını beyan ediyor. Aslında birçok sektörde de kaliteli eleman aranıyor. Öğrencilerimiz kendilerini iyi yetiştirirlerse iş arayan olarak değil, aranan elaman olarak üniversite mezunu olabilirler."

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ise okul servislerinin güvenliğine değindi.

Bu amaçla ilk dönemde servis şoförlerinin bilinçlenmesi amacıyla eğitim ve seminer verdiklerini belirten Bahçacıoğlu, okul servis hizmetlerine yönelik denetim ve eğitimlerin hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.

Tören sonunda protokol üyeleri, öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri inceledi.

Programa Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Özbek ve kurum müdürleri de katıldı.