Cide'de Turizm İstişare Toplantısı yapıldı

Kastamonu Valiliği koordinasyonunda uygulanmakta olan Kastamonu İl Turizm Eylem Planı (2018-2021) kapsamında Cide'de İlçe Turizm İstişare toplantısı gerçekleştirildi.

  • 381
Cide'de Turizm İstişare Toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün yer aldığı toplantıda Cide’nin turizmde nasıl gelişebileceği konusu ele alındı.

Kastamonu İl Turizm Eylem Planı (2018-2021) "İl Yönetiminin Belirli Periyodlar İle İlçe Yönetimlerinin Turizmle İlgili Problemlerini Dinlemesi Noktasında Toplantılar Düzenlemesi" kapsamında İl Turizm Eylem Planı Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantıların üçüncüsü Cide’de yapıldı.

Cide Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına Cide Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, İl Turizm Eylem Planı Komisyonu Üyeleri Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Yasemin Demircan, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Görevlisi İrfan Mısırlı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Planlama Uzmanı Emine Merve Topçuoğlu ile ilçedeki kamu kurumu, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan yerel paydaşlar katıldı.

İki bölüm halinde düzenlenen toplantının ilk bölümünde komisyon üyeleri tarafından il genelinde bugüne kadar destinasyon yaklaşımı ile yürütülen çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgiler sunuldu. Kastamonu İl Turizm Eylem Planı ve KUZKA tarafından yürütülen Bütünleşik Turizm Projesi hakkında bilgilendirme yapan Uzman Emine Merve Topçuoğlu ise eylem planı kapsamında yürütülen çalışmaları detayları ile katılımcılara aktardı.

Toplantının ikinci bölümünde ise Cide’nin turizm alanında nasıl gelişeceği ve neler yapılması gerektiği konularında yerel paydaşların beklenti, görüş ve proje önerileri alındı. Cide’de turizm alanında yapılması gerekenler; yeni yürüyüş rotaları, değerli tarihi alanların belirlenerek ziyarete uygun hale getirilmesi, turizm çeşitlerinin artırılması, alternatif turizm alanında araştırma yapılması, çadır ve karavan kamp alanlarının belirlenerek gerekli altyapının sağlanması ve önemli turizm noktalarında yapılması gereken çalışmalar paylaşıldı.

Kastamonu İl Turizm Eylem Planı (2018-2021) kapsamında turizm komisyonunca ilçeler düzeyinde organize edilen istişare toplantılarına Mart ayında devam edilmesi öngörülüyor.