Kısa 'Batı Karadeniz Bölgesinde Yatırımlar Arttı'

Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, Batı Karadeniz Bölgesinde kamu yatırımlarının yüzde 78,7 oranında arttığını söyledi.

  • 631
Kısa 'Batı Karadeniz Bölgesinde Yatırımlar Arttı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU DEFTERDARI YAŞAR KISA, 
- “BATI KARADENİZ BÖLGESİNDE YATIRIMLAR ARTTI”


(İHA) - Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, Batı Karadeniz Bölgesinde kamu yatırımlarının yüzde 78,7 oranında arttığını söyledi. 

Kısa, 2013 Ekim ayı sonu itibariyle Kastamonu’nun da dahil olduğu Batı Karadeniz Bölgesine yapılan kamu yatırım harcamalarının 406 milyon 978 bin TL olarak gerçekleştiğini kaydetti. 2012 yılında aynı dönemde kamu yatırım harcamalarının 227 milyon 617 bin TL’de kaldığını ifade eden Defterdar Kısa, “Bu durumda, 2013 yılı ilk 10 aylık dönemde kamunun yatırım harcamaları 2012 yılına göre yüzde 78,7 oranında artmış bulunmaktadır. Aynı dönemdeki artış miktarı ise 179 milyon 361 bin TL’yi bulmaktadır” dedi.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından her ay yayımlanan Kamu Hesapları Bülteninin 2012 ve 2013 yılları Ekim ayı “İller Bazında Merkezi Yönetim Bütçe Harcamaları” cetveli açıklandı. Türkiye’nin en büyük harcamacı kuruluşlarının başında gelen Karayolları Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu il merkezleri esas alınmak suretiyle yapılan hesaplamalara göre, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırı illerini de kapsayan kamu yatırım harcamaları toplamı 406 milyon 978 bin TL olarak gerçekleşti. 2012 yılında aynı dönem itibariyle kamu yatırım harcamaları toplamı 227 milyon 617 bin TL olarak tamamlanmıştı. Böylece faaliyet alanı Batı Karadeniz Bölgesi olan Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün bulunduğu Kastamonu’da kamu yatırımları yüzde 78,7 oranında artış göstererek 17 Karayolları Bölge Müdürlükleri arasında artış oranında 4’üncü sırada yer aldı. Karayolları Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu iller itibariyle en yüksek yatırım harcaması artışı ise yüzde 96,1 oranıyla Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünün olduğu Bursa birinci, 9. Bölge Müdürlüğünün olduğu Diyarbakır ikinci, 5. Bölge Müdürlüğünün olduğu Mersin üçüncü, 7. Bölge Müdürlüğünün olduğu Samsun beşinci sırada bulunuyor.

Sorumluluk sahasında bulunan Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Çankırı illerinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün yatırım harcamalarında büyük artış gösterdiğini belirten Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, “Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün bulunduğu Kastamonu ilindeki kamu yatırım harcamaları 2013 yılı Ekim ayı sonu itibariyle ilk 10 aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 78,7 oranında arttı. Buna göre, geçtiğimiz yıla göre harcamalar 227 milyon 617 bin TL’den 406 milyon 978 bin TL’ye yükseldi. Kastamonu’nun da dâhil olduğu Batı Karadeniz Bölgesindeki kamu yatırım harcamaları göz kamaştırmaktadır. Yüzde 78,7 artış oranıyla bölgemiz, 17 Karayolları Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu iller arasında 4. sırada gelmektedir. Bu kamu yatırım harcamalarına Ilgaz Tüneli hak edişleri Karayolları Genel Müdürlüğü Merkez Saymanlığından ödendiği için dahil değildir. Kastamonu’nun ve bölgemizin geleceği parlaktır. Geleceğimiz için ümitliyiz ve bu gelecekten alıkoyacak hiçbir sebep bulunmamaktadır. Her şey Kastamonu ve insanımız içindir” dedi.