KUZKA, Odak Grup Toplantıları gerçekleştirdi

İzmir, İstanbul ve Ankara'da Turizmcilerle Odak Grup Toplantıları gerçekleştirildi.

  • 460
KUZKA, Odak Grup Toplantıları gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliği koordinasyonunda ve ildeki ilgili turizm paydaşlarının işbirliğiyle yürütülen “Kastamonu İl Turizm Eylem Planı”nda yer alan 2 farklı eylem kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından İzmir, İstanbul (Anadolu /Avrupa)  ve Ankara’da “Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Gözüyle Kastamonu Odak Grup Toplantıları” gerçekleştirildi.

Kastamonu kent imajı ve ziyaretçi memnuniyeti masaya yatırıldı
Turizm alanındaki yatırım ve tanıtım çalışmalarını koordine edecek stratejilerin geliştirilmesine temel oluşturulması amacıyla Turizm Komisyonu adına KUZKA tarafından İzmir, İstanbul (Anadolu/Avrupa) ve Ankara’da “Tur Operatörleri ve Seyahat Acenteleri Gözüyle Kastamonu” konulu dört odak grup toplantısı düzenlendi. Odak grup toplantılarında, 14 aydır sistematik olarak çalışmaları devam eden Turizm Eylem Planı’nın kısa vadeli eylemleri arasındaki “KV01 - Bir turizm varış noktası olarak Kastamonu kent imajının ve turist algısının ölçülmesi” ve “KV03 - Mevcut turist ve ziyaretçilerin beklenti/memnuniyetlerinin ölçülmesi” eylemleri masaya yatırıldı.

Toplantılara Kastamonu’ya tur organize eden şirketler davet edildi
2018 yılında Kastamonu’ya tur organize eden, herhangi bir operasyon planlamış şirket temsilcilerinin davet edildiği toplantılara, aralarında Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerinin operasyon planlama departmanı yöneticileri, butik seyahat acentalarının sahipleri ya da üst yöneticileri ile seyahatlere doğrudan katılan saha tecrübesine sahip rehberlerden oluşan sektör temsilcileri katıldı.

Toplantılarda ilk olarak sektör temsilcilerine Kastamonu’da son 5 yılda turizm sektörü ile ilişkili gelişmeler, büyük altyapı yatırımları, KUZKA koordinasyonunda ve tüm paydaşların katkıları ile yürütülen Bütünleşik Turizm Projesi (BTP) ve son olarak Kastamonu Valiliği himayelerinde il genelinde çalışmalarına aralıksız devam edilen İl Turizm Eylem Planı hakkında bilgilendirme yapıldı. Akabinde sektör temsilcilerine yapılandırılmış soru setleri aracılığı ile Kastamonu’da gerçekleştirdikleri turizm faaliyetlerine ilişkin beklentileri, gerçekleşen turist memnuniyeti, ilin turizm algısı, turizm faaliyetlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ile Kastamonu destinasyonunun rekabetçiliğini artırmak üzere yapılması gereken çalışmalara ilişkin görüşleri alındı.

İl Turizm Eylem Planı Sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak
KUZKA tarafından raporlanacak olan sektör temsilcilerinden alınan geri bildirimler, İl Turizm Eylem Planı Komisyonu’nda değerlendirilerek yeni yol haritası oluşturulmasında kullanılacak. Eylem planında yer alan kısa vadeli 16 eylemin tamamlanması sonrasında sonuçlar, Kastamonu Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek geniş katılımlı bir toplantı ile kamuoyu ile paylaşılacak.