KUZKA, 'On Birinci Kalkınma Planı' hazırlık toplantılarını tamamladı

Türkiye'nin gelecek beş yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) hazırlıkları kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) eşgüdümünde Kastamonu, Sinop ve Çankırı'da yapılan toplantılar tamamlandı.

  • 564
KUZKA, 'On Birinci Kalkınma Planı' hazırlık toplantılarını tamamladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) hazırlıkları kapsamında, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçekleştirilen vatandaş toplantılarının TR82 Bölgesi illeri olan Kastamonu, Çankırı ve Sinop ayağı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından tamamlandı.

Geniş katılımlı, gençlere ve kadınlara yönelik toplantılar olmak üzere her ilde 3 farklı grupta planlanan toplantılar 13 Şubat’ta Kastamonu’da, 14 Şubat’ta Sinop’ta ve son olarak 16 Şubat’ta Çankırı’da gerçekleştirildi.

Toplantılara kamu, özel kesim ve STK’lardan çok sayıda temsilci katılım sağladı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarından elde edilen sonuçlar, değerlendirme ve öneriler plan hazırlıklarına önemli katkılar sağlayacak.

Toplantılarda vatandaş, kadın ve gençlik çalışma gruplarınca belirlenen öncelikli politikalar arasından önerilenler seçilerek bölge bazlı olarak birleştirilecek ve TR82 Bölgesi’ni oluşturan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin önerileri olarak Kalkınma Bakanlığı’na sunulacak. Bu veriler daha sonra Bakanlık tarafından, tüm Bölgelerden toplanan verilerle birleştirerek bir Türkiye verisi oluşturulacak.