Erbilgin'den sert çıkış! 'Ünlü, bu iddialarla ilgili şikayetçi olsun'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Doğan Ünlü'ye sert çıkışta bulunarak, 'Ortaya koyacağım iddialarla ilgili benden şikayetçi olsun.' dedi.

  • 4340
Erbilgin'den sert çıkış! 'Ünlü, bu iddialarla ilgili şikayetçi olsun'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, "Şehrimizin meselelerini gündeme taşıyarak sahip çıkmaya devam ediyoruz. Genel ve yerel iktidarın sahipleri, söylediklerimizin haklı ve doğru olduğunu bildikleri için gündeme taşıdığımız konuları sessizlikle geçiştirmeye çalışıyor." dedi.

Erbilgin; "Rant ve israf kokan ihaleler, adam kayırmalar sessizlikle geçiştiriliyor. Kendi geleceklerini bu güzel şehrin geleceğinden üstün tutuyorlar."

"Ortaya koyacağım iddialarla ilgili benden şikayetçi olsun"

Erbilgin, "26 Temmuz tarihinde AKP İl Başkanı Doğan Ünlü, katıldığı programda 6 madde üzerinden bizlere hakaret etmiş. Yetkin oldukları kutuplaştırma siyasetinden medet ummuştur. Dini imanı para olanlar, bizlerin imanını tartma hadsizliğine düşerek imanı zafiyetimiz olduğunu belirtmiştir. Elinde terazi, insanların imanını ölçmeye çalışan AKP İl Başkanı Doğan Ünlü’ye buradan sesleniyorum. Ortaya koyacağım iddialarla ilgili benden şikayetçi olsun."

"Sayın Doğan Ünlü, bu iddiaları yalanlar ya da yargıdan bu iddialar için çağıran olursa da gereğini hemen yaparız." diyen CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin söyle devam etti:

"Konu şu şekilde; Kredi Yurtlar Kurumu, Şeyh Şaban-ı Veli Öğrenci Yurdu için yemek ihalesi açıyor. Doğan Ünlü’nün yönetim kurulunda olan bir kişi bu ihaleye girsin diye teşvik ediliyor. Bunun üzerine ilgili il yöneticisi ihale dosyasını hazırlayıp gerekli müracaatı yapıyor. Ancak lokantada 5 kişi yemek yerken ihaleyi bir başka firmanın aldığını öğreniyorlar. Kendi işinde maharetli, Kastamonu denilince Kastamonu hayrına işlerde süt dökmüş kedi gibi olan Doğan Ünlü, hemen Ankara’dan birilerini arıyor. Bunun üzerine sözleşme hazırlığı yapılan ihale iptal edilerek müjdeli haber bir gün sonra yeni ihale sahibine ulaştırılıyor. Sözleşmeye istinaden de işbaşı yapılıyor. Bunun üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal’ın işyerinde ihalenin avantası olarak 300-400 bin lira talep ediliyor. Pazarlık aşamasında Doğan Ünlü, 200 bin liraya işi bağlıyor. Kendi il yöneticisinden 40 bin-40 bin olmak üzere 5 adet senet alınıyor. Pandemi öncesi ekim ayında anlaşma için ödeme kolaylığı da sağlanarak şubat ayından başlayan 5 senet veriliyor. Pandemi nedeniyle de ihale iptal edilince senetleri Doğan Ünlü’nün il yöneticisi olan ilgili kişi geri istiyor. Ne mümkün, senetler işleme konuluyor. Köklü bir çınar olan CHP ailesine ahlaki çöküntü içindeler diyebilecek arsızlığa sahip Doğan Ünlü, bu iddialar karşısında ne diyecek bekleyeceğiz. Ayrıca buradan soruyorum; silah kaçakçılığı mı yaptık ahlaki çöküntü içinde olalım, orman kaçakçılığı mı yaptık ahlaki çöküntü içinde olalım ya da devleti mi soyduk komisyonculuk mu yaptık? Ahlakına güveniyorsan git Ensar vakfına ders ver ki bu ülkenin çocukları bir daha istismar edilmesin.

Bizim atadan gördüğümüz, bildiğimiz; vefadır, dayanışmadır, fedakarlıktır, yüce gönüllülüktür, tokluktur, izandır, merhamettir, sabırdır, haddini bilmektir. Biz bunu biliriz, bunu yaşarız. AKP Kastamonu İl Yönetimi’ndeki değerli insanları tenzih ederek söylüyorum; bizim Doğan Ünlü ve aynı kaptan su içenlere verebileceğimiz dersler bunlardır. Ders alırlarsa ne âla."