Erdoğan'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

  • 513
Erdoğan'dan Gündeme İlişkin Açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

(İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın güvenlik paketi ile ilgili ‘sokakta engelleriz’ açıklamalarına ilişkin, “Bu düzenlemeyi bozmaya gayret edenler bunun yegane sorumlusu olacaktır” dedi.

Türkiye Petrolleri’nin 60. Yıl Resepsiyonu’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Güvenlik paketi ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “sokakta engelleriz” açıklamalarının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda yapılan düzenlemenin tamamen toplumun düzenini korumaya ve toplumun huzurunu sağlamaya yönelik bir düzenleme olduğunu söyledi.

“HALKI SOKAĞA DÖKENLER YARGIDAN KURTULAMAYACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu düzenlemeyi bozmaya gayret edenlerin bunun yegane sorumlusu olacağını kaydetti. Halkı sokağa dökmek isteyenlerin yargıdan kurtulamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükümetin atmış olduğu bu adım çok isabetli bir adımdır. Bu isabetli adımın milletçe bizde yanında olmak durumundayız” dedi.

“BÖYLE SİYASET YAPILAMAZ, KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Molotof kokteyleriyle bu ülkede siyaset yapılamayacağını ifade Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle siyaset yapamayız. Bunu kabul etmek mümkün değil. Vatandaşın camını, çerçevesini indirene sıcak bakamayız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı öldürmeye yönelenlerle beraber hareket edenleri savunamayacaklarının altını çizerek, “Devlet bunlara karşı belli yaptırımlar hazırlamak durumundadır. Şuanda hazırlanan paket böyle bir paket olarak görüyorum. Hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.