Erdoğan, 'Seydiler'de yaşamaktan gurur duyuyorum'

Atatürk'ün Seydiler'e gelişinin 97. yılı ilçede heyecan ve coşkuyla kutlandı. Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, 'Seydiler'de yaşamaktan gurur duyuyorum.' dedi.

  • 1738
Erdoğan, 'Seydiler'de yaşamaktan gurur duyuyorum'

Seydiler ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Seydiler’e gelişinin 97. yıl dönümü 2. Geleneksel Şehit Şerife Bacı Kültür etkinlikleriyle kutlandı.

Belediye binası önündeki meydanda çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyelerinin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ile devam etti.

Düzenlenen kutlama programına; Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan, 'Seydiler'de yaşamaktan gurur duyuyorum'

Programda konuşan Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Seydiler'e gelişlerinin 97. yıl dönümünü hatıralarını yaşatmanın, gelecek nesillere aktarmanın bu tür etkinlerle mümkün olacağını ifade ederek; konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bildiğiniz üzere; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; Cumhurbaşkanı olduktan sonra, Anadolu’muzu, Türkiye’mizi yeniden baştan başa inşa ve imar ederken bu süreci makamında ya da köşkünde değil bizzat sahada, memleketin her toprağını karış karış gezerek yapmış, tüm Türk halkının sorunları ile ilgilenmiş, bire bir görüşmeler ile anında müdahalelerde bulunmuştur. İşte bundan tam 97 yıl önce Kurtuluş mücadelesinde adeta göğsünü siper etmiş, bağrından Şehit Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar ve Selman İzbeli gibi adını şu anda zikredemediğim bir çok kahramanı çıkartmış kadim şehrimize yaptığı gezi sırasında da tarihimizde iz bırakan inkılaplarından birini gerçekleştirmiştir. Halkımız için böyle köklü ve medeni bir inkılabın güzel Kastamonu’muzun tarihinde yer almasından gurur duyuyor, şehrimizi ve ilçemizi ziyaretinin 97. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum."

Erdoğan, 'Seydiler'de yaşamaktan gurur duyuyorum'

"44 evladımızı sünnet ettirdik"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu ziyaretinin anlamı çok derin ve tabi olduğunu ifade eden Erdoğan; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bundan 97 yıl önce bugün, yani 25 Ağustos’ta çoğu bölgemizin bağlantı noktası olan ve önemli bir coğrafyada yer alan güzide ilçemiz Seydiler’e teşrifleri ile bu önemli ve anlamlı günü daha heyecanlı ve coşkulu kutlamamıza vesile olmaktadır. Onun içindir ki, bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Şerife Bacı etkinlikleri kapsamında, küçük yavrularımızı sünnet yaptırarak etkinliğimizi daha güzel ve anlamlı bir şölene dönüştürdük. Diğer yandan ilçemizin sanayide büyük bir yol kat etmesinin yanında, tarım ve hayvancılık bölgesi olmamız nedeniyle üreticilerimizle birlikte olmak adına buzağı yarışmasını da düzenledik. Günü dolu dolu geçirmek adına hazırladığımız bu organizasyonu, değişik etkinliklerle ve konserlerle taçlandırarak halkımızla birlikte kutlamış olacağız. Bu etkinliklere; Sayın Kaymakamımızla birlikte ve ilçe halkımızla, hayırsever iş adamlarımızın destek vermeleri ayrıca bizleri güçlü kılmaktadır. Ben; destek veren herkese huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Erdoğan, 'Seydiler'de yaşamaktan gurur duyuyorum'

"Onur ve şeref duyuyorum"

Seydiler’in Kurtuluş mücadelesinin en önemli güzergahlarından biri olduğunu belirten Erdoğan, “Böylesi bir mücadelenin seyrine yön veren, cephanelerin İstiklal Yolu’ndan taşınması Kurtuluş Mücadelemiz esnasındaki teveccühümüzü kat ve kat kanıtlar niteliktedir. Ve böylesi bir mücadelenin en önemli güzergahında yaşamaktan ve verilen bu varoluş mücadelesinde destansı bir hikayeye mazhar olan Şehit Şerife Bacımızın memleketi Seydiler’imizin bir ferdi olmaktan da onur ve şeref duyduğumu tekrardan gururla ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Seydiler’imize ziyaretlerinin 97. yıl dönümünü kutluyor, başta Şehit Şerife Bacı olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmet ile tekrar anıyorum." diye konuştu.