Erol Akar, Güven Tazeledi

Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop) Başkanı Erol Akar, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

  • 503
Erol Akar, Güven Tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulunda tek liste halinde gidilen seçimde, mevcut başkan Erol Akar, 2 yıllığına tekrar başkanlığa seçildi.

Genel Kurulda konuşan Erol Akar, sütün pazarlanmasında sağlıklı ve güvenli bir pazar oluşturulmasına, üreticinin emeğinin en iyi şekilde değerlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Süt pazarlama faaliyetlerine ilk başladığımız günlerden bu tarafa daha gelişmiş bölgelerde ve ülkelerde olduğu gibi kooperatifleşmenin sağlanması ve soğuk zincirin oluşturulması yönünde çalışmalar sürdürdük. Birliğimizce kooperatif köylü işbirliği ile ve değişik kuruluşlardan sağlanan desteklerle kurulan süt toplama merkezleri ile ilimizde 120 tonu aşkın kapasiteye ulaşan bir soğutma zinciri ile çok önemli bir alt yapı oluşturuldu. Ayrıca hayvancılığın ve sütçülüğün geliştirilmesinde örgütlü yapıların gerekliliği kaçınılmazdır. Sütte kalitenin artırılmasında ve kayıt altına alınmasında bu yapıların ciddi görevler yüklenmesi gerekmektedir. Nitekim bakanlıkça yayınlanan destekleme kararnamelerinde örgütsüz üretici desteklenmemektedir. Birliğimizce yapılan çalışmalar sonucu üreticiye ödenen desteklemeler konusunda hem kooperatif ortaklarımıza hem de ilimiz ekonomisine önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz” dedi.
Erol Akar, geçtiğimiz yıl birliğinden gelir gider durumuna da dikkat çekerek, 356 bin TL kar elde ettiklerini kaydetti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)