Evliyaları Anma Haftası Etkinlikleri Başladı

24. Şeyh Şaban-ı Veli ve Evliyaları Anma Haftası Etkinlikleri başladı

  • 609
Evliyaları Anma Haftası Etkinlikleri Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’nun manevi mimarı Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Evliyalarını Anma Haftası etkinlikleri, Kastamonu’da başladı.

Şeyh Şaban-ı Veli Camisinde düzenlenen anma törenine, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtçu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Metin Çelik ile kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma etkinliğinde konuşan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin Anadolu’nun önemli 4 bireylerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Kastamonu’da bulunan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerini ve 17 bin evliyasını iyi tanıtmak gerekir. Hükümetin, bakanlıkların bu konuda çalışması hepimizin vazifesidir. Civar vilayetlerden gelerek Şeyh Şaban-ı Veli misyonunu üstlenen misafirlerimiz var. Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin söylediklerini iyi analiz etmeliyiz. Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle bana göre bu ifadelerin içerisindeki derin manalara mahzar oluruz” dedi.

Her şehrin bir manevi sultanının olduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Ankara’nın Hacı Bayramı Veli, Kırşehir’in Hacı Bektaş’ı Veli, Konya’nın Mevlana’sı, Kastamonu’nun manevi sahibi Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’dir. Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli’nin şehridir. Bu sebeple Kastamonu aziz bir şehirdir. Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri de toplumumuza yön vermiş onun manevi temellerinin buluşmasında rol almış ve bugün hala bu rolü yerine getiren özel bir kişidir. Kısaca onu tanımak ve tanıtmak ve anlamak çocuklarımıza öğretmek önemli görevlerimiz arasındadır. Çünkü kendi geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceklerini de planlayamazlar. Gönül sultanlarının bereketlerinden nasiplerini alan insanlar o gönül sultanlarının manevi varlıklarını hissederek yaşarlar. Şeyh Şaban-ı Veli sadece kendi döneminde değil, tüm Dünya ve şahsiyetler üzerinde tesir meydana getirmiştir” diye konuştu.

Evliyaları Anma Haftası’nın daha yüzyıllarca kesintisiz sürmesini temenni ettiğini ifade eden Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Muharrem Avcı, “Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları’nı anma etkinliklerini ulusal boyutta tanınırlığını güçlendirilmesi gerekiyor. 2019 yılında Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Efendimizin vefatının 450. Yıl dönümü anılacaktır. 2019’un Dünya da Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli yılı olması, bizim öncelikli hedefimizdir. Bu konuda herkesten samimi destek beklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kur-anı Kerim, ilahi ve dualar okundu. Daha sonra vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi. Ardından ebru sergisinin açılışı yapıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)