Fetih Şöleni'nde Ahmet Şafak Sahne Aldı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi ile Kastamonu Ülkü Ocakları'nın birlikte düzenlediği 26. Fatih Şöleni'nde ünlü sanatçı Ahmet Şafak sahne aldı.

  • 696
Fetih Şöleni'nde Ahmet Şafak Sahne Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen ve bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Fetih Şölenine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. TURKAV Kastamonu Şubesi ile Ülkü Ocakları’nın birlikte düzenlediği Fetih Şöleninde, ünlü sanatçılar Ahmet Şafak ile Atilla Yılmaz sahne aldı.

İlk olarak sahneye Atilla Yılmaz çıktı. Atilla Yılmaz, söylediği birbirinden güzel şarkılarla konsere gelen davetlileri eğlendirdi. Yılmaz’ın konserinin ardından ünlü sanatçı Ahmet Şafak sahne aldı. Ahmet Şafak’ın sahneye çıkmasıyla birlikte salonda vatandaşlar, tezahürat gösterilerinde bulundu. Ahmet Şafak, sahnede kaldığı 1,5 saat içerisinde söylediği türküleriyle hayranlarına keyifli bir gece yaşattı. Konserde Ahmet Şafak, seyircilerin arasına giderek şarkılar söyledi. Bazı seyirciler kendilerine mikrofon tutan Ahmet Şafak’a eşlik ettiler.

“ÜLKÜCÜLER SON SÖZÜNÜ DAHA SÖYLEMEDİ”

Fetih Şöleni’nde konuşan MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar, İstanbul’un Fethi’nin 562’nci yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “7 Haziran tarihinde ülkemiz genelinde bir seçim yapılacak. Bu seçimler için birileri çok şey konuştu. Ama ülkücü iradesi ve MHP’nin Kastamonu’daki gönülleri, yürekleri son sözünü söylemedi. Sabretsinler, beklesinler. 7 Haziran tarihinde inanıyorum ki salonları dolduran bu coşkulu yürekler burada 3 tane adayı o parlamentoya göndererek MHP’nin Kastamonu’daki son sözünü söyleyecekler. Bu son söz Allah nasip ederse Kastamonu’daki bu yüreklerin son sözü olacak. Biz 3 aday arkadaşımızla beraber 2 aydır kapı kapı dolaşıyoruz. Sizlerden genç ülküdaşlarımdan, alperenlerden ve dava arkadaşlarımdan son bir ricam var. Bizlerin bu çıktığı yolda sizler her zaman yanımızdasınız. Sizlerden uyku orucu dediğimiz orucu 15 gün içerisinde beraberce tutmaya sizleri davet ediyor. İnşallah 7 Haziran akşamı o mutluluğu sizlerin sayesinde beraberce paylaşmak istiyoruz. Bu gece bu coşkuyu yaşamak için bizlerle olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

“BİN SEÇİM KAYBETSEM DE ÜLKEME HELAL OLSUN”

MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu ise seçime kısa bir süre kaldığını hatırlatarak, MHP’lilerin kapı kapı dolaşıp kendilerine destek vermesini istedi.
“Bu davanın arkasında Allah davası var” diyen Hamzaoğlu, “Bu davanın arkasında kulların duası var. Bu davanın arkasında ülkemizin bekası vardır. Bizim başka bir beklentimiz yok. Her zaman sözümüzün arkasındayım. Bin deva seçi kaybetsem ülkeme, ülküdaşıma, davama helal olsun. İlahi adaletin ilahi adaletin tecellisi olacak inşallah. Bu dava bir şahlanış davasıdır. Bu şahlanış devletin başına devlet gelmesi için bir şahlanıştır. Bu dava için bireysel olarak kime ne görev düşüyorsa bunları yapalım. 30 Mart tarihinde sizleri temsil etmek üzere Kastamonu’ya 20 yılını bu millete hizmet için geçirmiş, alnının akı ve şerefle bu millet için elinden geleni yapmış olan değerli başkanımdan o temiz bayrağı almak için göreve talip olmuştum. Herkesin de bildiği gibi kazandığımız seçimi çeşitli oylarla kaybettik. Hiç üzülmeyin biz düştüğümüz yerden kalkarız” diye konuştu.

“FETİH, GÖNÜLLER AMMAKTIR”

İstanbul’un Fethi’nin 562’nci yıldönümüne gelen herkese teşekkür eden MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hakan Çetin de, “Fethin kelime anlamı açmaktır. Açmaktan kasıt ise gönüller açmaktır. Gönüller açmanın kaynağı ise milletin kendi ve özüdür. Türk milliyetçiliği kaynağını Hacı Bektaş Velilerden, Mevlana’dan alan kutsal bir milliyetçiliktir” şeklide konuştu.

Ülkücülerin Kastamonu daha son sözü söylemediğine dikkat çeken Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Resul Köprülü ise, iman ve cesaretten konuşulacaksa ancak bunun ülkücülerde mevcut olduğunu kaydetti.

TURKAV Kastamonu Şube Başkanı Cevdet Yakupoğlu da, İstanbul’un Fethi’ni kutlama ve Fatih’in Kastamonu’dan gelin giden annesini anmak amacıyla Fetih Şölenini düzenlediklerine ifade ederek, “Hem Türk Devleti’nin göz bebeği olan şehirlerarasına İstanbul’un da katılmasını kutluyor, hem bu fethi gerçekleştiren Sultan Fatih’i anıyor ve hem de Fatih ve fetihle çok yakın tarihi bağları olan Kastamonu’nun bu hadisedeki rolünün önemi hakkında Kastamonu kamuoyunu bilgilendirme görevini icra ediyoruz” dedi.

Kastamonu’nun Fatih ve fetihle olan bağı hakkında gençlerin iyi bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Yakupoğlu, “Kastamonu halkı ve özellikle de yeni kuşaklar, Sultan Fatih’in Kastamonu ile olan bağlarını iyi bilmelidir” diye konuştu.

Öte yandan, Fetih Şölenine katılan eski Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu’na davetliler büyük sevgi gösterisinde bulundu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)