'Frikik hocayı kurtardı-Şampiyonluk hayal!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Frikik hocayı kurtardı-Şampiyonluk hayal!'

  • 4419
'Frikik hocayı kurtardı-Şampiyonluk hayal!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Iğdır FK ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Iğdır FK ile 1-1 berabere kaldı.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Adeta sezonun en önemli maçıydı. Altı puanlık bir maç, hem rakibi şampiyonluktan uzaklaştırmak, hem de kendin arayı açmak için bir finaldi.

Olmadı, olur diye umut ettik ama maalesef!

Bu hoca ile kesinlikle şampiyon olunamayacağı net olarak ortaya çıktı!

Altı transfer yapıyorsun ikisi ilk 11'de. En son aldığın Behlül Aydın’ı ilk yarı sonunda çıkarıyorsun!

Düzce’den başarılı diyerek aldığın Ahmet Sun’u bir maç oynatıp sonrasında 3. Lig takımı Karabük’e sezon sonuna kadar kiralık veriyorsun.

Aldığın üç oyuncu 30 yaş üzeri ama hiç birini 90 dakika oynatmıyorsun!

Takımın iskeletini 23 maç olmuş kuramamışsın, onu çıkar, bunu koy, halen deneme-yanılma yöntemindesin!

Sol bek Şaban’ı gönderiyorsun ama onun yerine adam almayıp, geleceği olan Alptekin’den sol bek yaratmaya kalkıyorsun!

Takım olarak hücumda çoğalamıyoruz, herkes görüyor, siz kenardan izliyorsunuz. Orta saha 'havaalanı' gibi boşluk görünüyor kenardan ufak rötuşlarla müdahale edemiyor, sadece el kol hareketi ile şov yapıyorsun!

Seninle şampiyonluk olmaz hoca! Mümkün değil, bu güne kadar ki maçlarda izleyici rahat bir maç seyredemedi sayende!

Maç sonrasında arabamın yanına giderken bile bir çok kişiden 'Bu nasıl takım' diye konuşmalar duydum. İzleyen herkes yazdıklarımın şahidi, izlemeyenlere de günün özeti diyorum.

Maça gelince; henüz 2. dakikada şok atlattık. Kalecimizi geçen şut Yalçın tarafından çizgiden çıkarıldı. Sonrasında da, ikinci yarıda da oyunun hakimi IĞDIR FK oldu. Kaleye bir şutumuz 59. dakikada Yusuf’tan olabildi. Oyuncular çalım ve gereksiz yerlerden şut atma peşinde ve sonuç yok! İlk yarıda Iğdır FK 5-6 korner kullandı. Bu bile hücumda kimin olduğuna delildir.

Gol 63. dakikada birçok atak yapan Iğdır FK takımının sağ kanattan yerden kale çizgisine yaptığı paralel topun oyuncumuz Oğuz Yılmaz’ın ayağına çarparak oldu. Buna rağmen birkaç tehlike daha yarattılar.

O kadar transfere rağmen asla oyuna alınmaması gereken Abdulaziz frikikten attığı çok güzel gol ile hocanın kurtarıcısı oldu. 'Suni teneffüse' devam dedi!

İyi oynarken Yiğitali Bayrak’ın değişimine herkes şaşırdı.

Kimse umudunu kırmasın diyeceğim ama yaptıkları yapacaklarının teminatı olan hoca ile şampiyonluk hayalimizi GAZİ’ye gömdük. Ama hoca basın toplantısı ile 'HAYAL' satmaya devam etsin!

'O sene bu sene' dediğimiz şampiyonluğun güzel emeklerini veren Sayın Başkanımız Cengiz Aygün’ün emeklerine yazık oluyor!. Her şeyi yaptı ama karşılığını hoca yüzünden alamadı diye üzülerek yazıyorum!

Sezon sonunda yanılmayı çok ama çok istiyorum. Çünkü bu memleketin her başarısından mutluluk duyan ve mücadele eden insanım. Benimkisi 'umut kırmak' değil, gerçeğin tespitidir.

Seyirciye gelince; tribünlerimiz tıklım tıklım dolu idi ama bir amigo, bir tezahürat ustası olmayınca hep beraber 'Kuzuların Sessizliği' filmini izledik(!) Kale arkası misafir takım seyircileri ise, maç başından sonuna kadar yeşil kaşkolları ile hiç durmadan takımını desteklediler. Bilmem bizim seyirci de bir gün takım desteklemesini öğrenir mi?!