'Futbol yok galibiyet var!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Futbol yok galibiyet var!'

  • 3515
'Futbol yok galibiyet var!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Etimesgut Belediyespor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Etimesgut Belediyespor'u 1-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Kritik bir hafta ve kritik bir maçtı bizim için. 17 Puanlı Etimesgut, 14 puanlı GMG KSK puan avına çıkmışlardı. Oynadığımız 13 maçta rahat bir futbol seyredemedik. Gerilim dolu, galibiyete uzanmanın çok zor olduğu haftaları yaşadık.

Bu gün de, maçın ilk 6 dakikasında her iki takım da oldukça hızlı bir başlangıç yaptılar. Sonrasında hız kesildi, rutin oyun düzenine devam ettiler.

Etimesgut daha derli toplu, paslaşmalarda daha etkin görünüyordu. Böyle devam ederken 14. dakikada soldan Abdulaziz’e verilen güzel bir pasla gol pozisyonuna girdi, topu kaleciye nişanladı.

Etimesgut hücumda, biz savunmada görünümünde ilk yarıyı bitirmek üzereyken, uzatmalarda Etimesgut’un kalemizin önünde peş peşe seri paslaşmaları her an gol tehlikesi yaşattı.

İkinci yarıya hiçbir değişiklik yapmadan devam ettik.

Geri pas hastalığı halen devam ediyor. 56. dakikada toplu hücuma katılan takım uzun pas beklerken, Ramazan Işık, dalga geçer gibi geri pas veriyor, oyuncuları oyundan düşürüyor!

Bazen maçların kırılma anları olur. Onlardan birini de 64. dakikada kale önündeki Erman Bulucu buldu ama ne yapacağını bilmez şekilde, dışarı atmak gol atmaktan daha zorken bunu başardı!

Nihayet, 76. dakikada, Ramazan Işık’ın inatla mücadelesi, sağ kanattan ısrarla bindirmesi ve güzel ortasına Metincan Cici şık bir kafa vuruşu ile beklediğimiz golü attı.

Golden sonra yine her maçta olduğu gibi golü koruma telaşına düştük. Biz telaşlandıkça rakip bastırdı. Takımın fiziki gücü iyice düşmeye başladı ama Ümit hoca değişiklikte gecikiyordu. Benim maçı seyrettiğim gibi seyreden bir Ümit hoca vardı. Sakatlığı devam eden, mücadele etmeyen, sahanın neresinde oynadığı belli olmayan Abdulaziz’i halen sahada tutması hata idi.

Genç ve dinamik iki oyuncumuz Sefa ve Alptekin’i ta ki 88. dakikaya kadar oyuna almadı. Sahaya taze güç beklenirken bunu çok geç yapan Ümit hoca ateşle oynamaktadır.

Maçı tek golle kazandık ama, önümüzdeki haftalara halen güven vermeyen bir takım görüntüsü bıraktık. İleride çoğalamıyoruz, kondisyonumuz yetersiz, Ergin Keleş yalnız kalmakta, toplu hücum yapamıyoruz. Oyuncu değişiklikleri biraz duygusal görüntü vermektedir.

Önümüzdeki üç çetin maçımız var, ilk ikisi deplasman olan, Kırklareli ve Ankara Demirspor. Sonrasında kendi sahamızda güçlü takım Kocaeli ile yapıp, ilk yarının son maçında Kırşehirspor’da olacağız.

Eğer play-of umudumuzu yaşatmak istersek, Onursal Başkan Cengiz Aygün’ün dediği gibi en az 4-5 transfer gerekiyor.

En güvenli bölgemiz Eray’ın koruduğu kalemiz.

Maçın hakeminden bahsetmez isek haksızlık olur. Çok uzun zamandır tam isabetli karar veren hakem üçlüsü görmemiz hakemlik adına bir kazançtır."