Genç İmamdan Örnek Davranış

1 yılı aşkındır imamlık görevi yapan 23 yaşındaki Mustafa Ar, görevli olduğu köydeki imamlık görevinin yanı sıra...

  • 3166
Genç İmamdan Örnek Davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da görev yapan 23 yaşındaki genç imam, gönüllü olarak üniversiteli öğrencilere din dersi veriyor.

Cide ilçesine bağlı Döngelce köyü Kirazdere Mahallesinde 1 yılı aşkındır imamlık görevi yapan 23 yaşındaki Mustafa Ar, görevli olduğu köydeki imamlık görevinin yanı sıra, köye 17 Km uzaklıktaki Kurucaşile ilçesine giderek buradaki üniversite öğrencilerine gönüllü olarak dini bilgiler üzerine ders veriyor.

Yaklaşık olarak 300 üniversite öğrencisiyle çeşitli etkinlikler yaparak din ve diyanet üzerine sohbetler gerçekleştiren genç imam, bir din görevlisinin tek görevinin sadece görevli olduğu camide namaz kıldırmak olmadığını belirtti.

İmam Mustafa Ar, "Bir din görevlisinin edindiği bilgileri her Müslümanla paylaşması gerekir. Bizim için 5 vakit namaz, imam olmasak da üzerimize zaten farzdır. Din üzerine öğrendiğimiz bilgiler bizimle birlikte toprağa girerse bunun vebalini veremeyiz" dedi.

Her akşam yatsı namazından sonra görevli olduğu köyden ayrılan genç imam motoruyla kar kış soğuk demeden 17 Km uzaklıkta ki Kurucaşile merkeze giderek üniversiteli öğrencilerle buluşuyor.

Hiçbir ücret almadan bu görevi Allah rızası için gönüllü olarak yaptığını kaydeden Ar, hiçbir tarikat cemaatleriyle de ilgisinin olmadığını belirtti.

Kendisi için önemli olanın bir Müslümana edindiği bilgileri doğru şekilde paylaşıp eksiklerini gidermek olduğunun altını çizen Ar yaptığı açıklamasında; "Benim bu hizmetleri yapmamdaki maksadım, ümmeti Muhammedin evladına bir nebzede olsun dini diyanetini öğretmek adına onlara bu yönlü bir plan yaparak bunu devam ettirmeye çalışmaktır. Diyaneti temsil eden birinin veya bir imamın sadece beş vakit namaz kıldırması onu kurtarmaz zaten namaz her Müslümana imam olsan da, olmasan da farzdır. Bu yüzden bunun haricinde ilmimizin zekatını vermek adına irşat vazifelerini yerine getirmek gerekir diye düşünüyorum. Yoksa bildiğimiz öğrendiğimiz bilgiler bizimle birlikte toprağa girerse halimiz nice olur. Bunu bilerek ve anlayarak hayatımıza yön verirsek bu vazifeyi daha güzel yaparız diye düşünüyorum. Bu vazifeyi yapmamdaki diğer etkende, baktım ki üniversite çağına gelmiş bir sürü kardeşimizin dini meseleler ve sualler karşısında hiç denecek kadar az bilgi sahibi olmayışı oldu. Sonra dedim ki kendi kendime, Mustafa sen bu işi üstlen ve bu kardeşlerimize iş hayatına atılmadan, askerlik yada diğer sorunlarla uğraşmaya başlamadan bu meselelere karşı bilinçlendir. Bu kutsal göreve acizane bu şekilde başladım. Yaklaşık olarak bir yıldır 300 civarında üniversiteli kardeşimizle görevli olduğum köydeki görevimi aksatmadan, dini bilgilendirme sohbetlerine bu şekilde devam ediyoruz. Mevla ahirette semeresini görebilmeyi nasip eylesin" diye konuştu.

Görev yaptığı köyde ve ders verdiği öğrenciler tarafından sevilen genç imamın yaptıklarını beğeni ile karşılayan vatandaşlar, onun çevrede örnek bir imam olduğunu belirttiler.

Haber : Mehmet Salman