Gözyaşı Döken Sanık, Cezadan Kurtulamadı

Kastamonu'da kendisini polis olarak tanıtıp yağma suçunu işledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanık, duruşmada gözyaşı dökmesine rağmen cezadan kurtulamadı.

  • 688
Gözyaşı Döken Sanık, Cezadan Kurtulamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, 2013 yılının Ağustos ayında Kastamonu’da meydana geldi.

İddialara göre, kendilerini polis olarak tanıtıp parka çağırdıkları kişiyi tehdit ve zor kullanarak parasını alan zanlılar Bekir S. ve Tuncay S., mağdur Ş.Ö.’nün şikayetçi olmasının ardından haklarında dava açıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Bekir S., duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanık Tuncay S. de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Bekir S., işlediği suçtan dolayı çok pişman olduğunu belirterek, gözyaşı döktü.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi, daha önceden görülen davanın kararında sanıklara yağma suçundan da ceza verilmesi gerektiğine işaret ederek, kararı bozdu. Yargıtay’ın bozma kararına istinaden tekrar görülen davada, daha önceden yağma suçundan 6 yıl hapis cezası alan Bekir S., 7 yıl hapis cezasına çarptırılırken, tehdit ve hakaret suçundan da 1 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Tutuksuz yargılanan diğer sanık Tuncay S. ise, yağma suçundan 7 yıl hapse mahkum olurken, tehdit ve yaralama suçundan da 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca mahkeme heyeti, Bekir S.’nin tutukluluğunun devamına karar verirken, Tuncay S.’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.