Grev Yapan İşçilere 600 TL Yardım Parası

Kastamonu'da bir sunta fabrikasında 72 gündür grev yapan işçilere, sendika tarafından 600 TL yardım parası dağıtıldı.

  • 1738
Grev Yapan İşçilere 600 TL Yardım Parası
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Bir sunta fabrikasında özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen 212 işçi, 27 Ocak’ta grev kararı alarak 72 gündür grevlerini sürdürüyor. Grev yapan işçilere, fabrika önünde Türk-İş Genel Başkanlığı tarafından 600 TL yardım parası dağıtıldı. Zarflar içerisinde verilen yardım paralarının önümüzdeki aylarda da artarak devam edeceği açıklandı.

Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşçı, greve başladıkları gibi birliklerinin devam ettiğini belirterek, sorunun çözüme kavuşana kadarda grevlerinin devam edeceğini söyledi. Sorunun çözümü noktasında hiçbir işçinin kaygı veya endişe duymamasını isteyen Taşçı, “Sendikanın işçi arkadaşlarımıza da ekonomik manada yardım yapacak mı diye merak eden arkadaşlara bugün yapacağımız yardımın ardından bundan sonrada yardımların devamı gelecektir. Bu konuda kimsenin bir şüphesi olmasın. Sorunun çözümü noktasında önümüzdeki günlerde ciddi görüşmeler olacaktır” dedi.


“BU İŞ, NAMUS MESELESİ HALİNE GELDİ”
Türkiye’de bir çalışma ortamında grev yapılıyorsa ve bu grevi iktidar partisinin başbakanı, bakanı, başbakan yardımcıları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yakından ilgileniyorsa meseleye dolayısıyla kimsenin duyarsız kalmadığını gösterdiğini ifade den Taşçı, “Herkes bu meselenin üzerinde durmuştur. İş bir tarafa, aş bir tarafa bu artık bizim namus meselemiz haline gelmiştir. Herkes bu namusunun bekçisi olacaktır. Hiç kimse boyun bükerek iş yerine dönmenin hesaplarını yapmasın. Yapanlarda eninde sonunda mutlaka süreçte pişman olacaktır. Bugün çok büyük bir miktar olmasa da karınca kararınca bir miktar para yardımı arkadaşlara bulunacağız. Nisan ayının sonunu beklemeden bu katkılarımız işçilerimize devam edecektir” diye konuştu.

“KASTAMONU İŞÇİSİNİN ÇORBASI KAYNAYACAKTIR”
Ağaç-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Hasan Doğan ise, Türk-İş Genel Başkanlığı’nın Kastamonu’da bir fabrikada yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bazı girişimlerde bulunduklarını belirterek, “Türk-İş yönetimiyle Ankara’da yapılan toplantıdan sonra AK Parti Genel Merkeziyle de görüştük. AK Parti Genel Merkeziyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Hasan Çeritoğlu’yla telefonla görüşüldü. Bu konunun bitmesi noktasında ne gerekiyorsa yapılacaktır. Başbakan Davutoğlu’nun talimatıdır. Grevin çözülmesi noktasında ise önümüzdeki hafta Genel Başkanımızla birlikte tekrar görüşülecek. Bugüne kadar beraberdik, bundan sonra da beraber olacağız. Biz hep dik durduk, dik durmaya devam edeceğiz kimse bizi yıkamayacak. Paramız yok, pulumuz yok diyerek kapıdan içeri girmemizi bekliyorlar. Ama yalanacaklar. Bizi yıkamayacaklar. Bu iş çözülecek başka çaresi yok işverende sıkışmış ama biz henüz sıkışmadık. Daha önce sizlere 500 lira dağıttık, şimdi 600 lira dağıtıyoruz. İleriye doğru çıtamızı yükseltiyoruz. Sizlere desteğimiz devam edecek” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Türk-İş Genel Başkanlığı tarafından grev yapan 212 işçiye dağıtılmak üzere gönderilen 600 TL yardım paraları, isim sırasına göre dağıtıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)