Güler 'Futbola pozitif ayrımcılık yapılıyor'

Türkiye Salon Sporları Platformu ve Tüm Spor İşletmecileri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler, futbola pozitif ayrımcılık yapıldığını söyledi.

  • 2562
Güler 'Futbola pozitif ayrımcılık yapılıyor'

Başkan Güler, spor branşlarında yapılan ayrımcılığa dikkat çekerek, hükümet yetkililerine seslendi.

Futbola karşı gösterilen ilgi ve alakanın diğer spor branşlarına gösterilmediğini ifade eden Güler; “Bu ülkeye madalya kazandıracak, İstiklal Marşı’nı okutacak, şanlı bayrağımızı göndere çektirecek olanlar, en çok kazananlar değil, vatanını ve milletini seven antrenörlerin yetiştireceği sporculardan çıkacaktır. Para ile milli bir ruhu satın alamazsınız. Öyle bir gücümüz olsaydı, futbol milli takımı Avrupa Dünya Şampiyonu olurdu” dedi.

Türkiye Salon Sporları Platformu ve Tüm Spor İşletmecileri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

"Devlet her türlü imkanı ayaklarına serdi, devasa reklam bütçeleri ile televizyonlara reklamlar verildi, özel uçaklar hazırlandı, devletin spor ile ilgilenen en üst makamları maçlarda boy gösterdi, her türlü destek verildi, kazansalardı servet gibi primler alacaklardı olmadı. Olmayışının sebepleri hepimizce malum bu konulara girmeyeceğim. Fakat bu ayrımcılığa da spor camiasınıı temsil eden bir sendika ve sivil toplum kuruluşu başkanı olarak değinmem gerekiyor.

Şunun şurasında olimpiyatlara çok az zaman kaldı karate, cimnastik, yüzme, boks, taekwondo, güreş gibi olimpik branşlarda sevindiren gelişmeler oldu ve 4 yılda bir yapılan olimpiyat gibi dünyanın en prestijli yarışmalarında yarışacak olanlar bizim çocuklar değil mi?

Olimpik olmayan branşlarda yine çok büyük başarılar kazanan spor dalları ve sporcular oldu bunlar bizim çocuklar değil mi?

Gençlik Spor Bakanı ve spor bürokratları konu futbol olunca hazırlık maçlarına bile tam kadro giderken ülkemizde; burdan soruyorum kaç arkadaşımız Türkiye şampiyonasında Spor Bakanını orda gördü? Peki Spor Hizmetleri Genel Müdürü ile kaç kere turnuvalarda karşılaştı? İl şampiyonlarında il müdürleri keza öyle bu yarışmalara katılanlar bizim çocuklar değil mi?

Futbolcuların soyunma odasından ayrılmayanlar neden diğer branşların mili takım hazırlık kamplarına gidip bizim çocuklara verdiği morali ve desteği vermiyor?

Her yerde ayrım artık ülkemizde sıkça rastlanan bir durum ama sporun birleştirici gücü var, ayrım yapılacak en son yerin spor olduğunu düşünüyorum. Devletimiz futbola pozitif ayrıcalık yapıyor. Ayrım bunlarla da sınırlı degil. Olimpik olan branş olmayan branş ayrımı, sporcu ödül yonetmeliklerindeki ayrım. Ayrım federasyonlara kadar inmiş durumda. Başkana oy veren vermeyen ayrımı tabiki de balık baştan kokuyor.

Burdan şunu belirtmek istiyorum; İstediğiniz kadar teşvik verin, istediğiniz kadar ayrım yapın, istediğiniz kadar prim ödeyin, istediğiniz kadar ödül yönetmeliklerinde ayrım yapın bu ülkeye madalya kazandıracak, İstiklal Marşı'nı okutacak, şanlı bayrağımızı göndere çektirecek olanlar en çok kazananlar değil vatanını ve milletini seven antrenörlerin yetiştireceği sporculardan çıkacaktır. Para ile milli bir ruhu satın alamazsınız, öyle bir gücümüz olsaydı futbol milli takımı Avrupa Dünya Şampiyonu olurdu.

Vakit henüz geç değil önümüzde olimpiyatlar var, orada yarışacaklarda bizim çocuklarımız, onlara da gerekli ilgi alaka ve motive etmek için bakanlığımız elinden geleni yapmalı, onlar içinde özel uçaklar, özel şarkılar, özel formalar hazırlamalı. Buradan yazılı ve görsel medyalara tek bir lafım var spor reyting değildir. Reyting kaygılarınızdan uzaklaşıp (her yayınladığınız program sanki reyting rekoru kırıyor) diğer spor branşlarına da gerekli desteği vermeniz ülke sporunun gelişimine onemli katkı sunacağını unutmayın."