12 Eylül'de idam edilen ülkücüler mezarları başında anıldı

İzmir'de 12 Eylül 1980 askerî darbesinin yıldönümünde, darbe yönetiminin idam ettiği ülkücü gençler Selçuk Duracık ve Halil Esendağ kabirleri başında anıldı.

  • 618
12 Eylül'de idam edilen ülkücüler mezarları başında anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de 12 Eylül 1980 askerî darbesinin yıldönümünde, darbe yönetiminin idam ettiği ülkücü gençler Selçuk Duracık ve Halil Esendağ kabirleri başında anıldı.

BBP ve Alperen Ocakları il teşkilatı üyeleri, Bornova ilçesi Pınarbaşı Hacılarkırı Mezarlığı'ndaki kabirlerin başında biraraya geldi.

Burada darbe döneminde hayatını kaybedenler için Yâsin okundu, dualar edildi.

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, yaptığı konuşmada, “Bir kere daha şehitlerimizi burada rahmetle anıyoruz. Onların sayesinde bu bayraklar şerefle şanla dalgalanıyor. Allah, tüm şehitlerimize rahmet etsin.” dedi. Alperen Ocakları İl Başkanı Sertaç Yaşar da 12 Eylül’ün demokrasiye vurulmuş ve bir milletin geleceğini yok etmeyi amaçlayan kanlı bir darbe olduğunu belirterek, “12 Eylül mahkemelerinde idam edilen ve idam edilirken bile celladından helâllik isteyerek örnek bir davranış gösteren şehitlerimize rahmet diliyorum.” diye konuştu.

Duracık ve Esendağ’ın idamlarında görevli din görevlisinin o gün yaşananlarla ilgili hatıraları da kabirlerin başında okundu. Her iki ülkücü gencin, Kelime–i Şehadet ve tekbir getirerek ruhlarını teslim ettiği anlatıldı.