Çelik "Çanakkale Zaferi, en büyük kahramanlık destanlarımızdan biridir"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 494
Çelik "Çanakkale Zaferi, en büyük kahramanlık destanlarımızdan biridir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik yazılı mesajında; "Çanakkale Zaferi, bu topraklardaki bin yıllık varlığı sonlandırılmak istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir.

Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir dönemeç olmuştur. Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir.

Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananlar da bir asır önce Çanakkale’yi düşmana dar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu göstermiştir. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."