Çelik "İstiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldılar"

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 408
Çelik "İstiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldılar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik yazılı mesajında; "Fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

İnsanlık tarihindeki nice örnekleri gibi, ülkemizin kadınları da, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldılar. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman kadınlarımız, geride asla unutulmayacak günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bıraktılar.

Bugün de kadınlarımız, Türkiye’nin demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgalarını vuruyorlar. 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakârlıklar ve cesaret asla unutulmayacak bir görüntü olarak tarihimize nakşolunmuştur. Hepimiz şunu iyi biliyoruz ki kadının daha güçlü olduğu bir Türkiye gelecek hedeflerine daha hızlı ilerleyecektir.

Bu düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla anıyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır temenni ediyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum."