Demir: 'Dirilişin en güzel örneklerinden birisidir'

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 450
Demir: 'Dirilişin en güzel örneklerinden birisidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demir yazılı mesajında; “Çanakkale Zaferi; Dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış; 'Çanakkale Geçilmez' gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir.
Çanakkale destanı; bir dirilişin en güzel örneklerinden birisidir. Ecdadımız vatanın dört bir yanından sevinçle, birlik ve beraberlik içinde ölümü bile bile vatanı için milleti için Çanakkale'ye şehit olmaya gitmiştir. Burada yaklaşık 250 bin şehidimiz şehadet şerbetini içmiştir. Bugün bir aradaysak, güçlü bir ülkeysek bunu şehit ve gazilerimize borçluyuzdur.

O ruh, o iman o gün nasıl galip geldiyse bugün de içinde bulunduğumuz zamanda yapılan oyunlara karşı da, aziz milletimiz aynı iman ve ruhla galip gelecektir.

O gün, nasıl sırtında taşıdığı 275 kilogramlık mermiyle düşman zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren kahraman asker Seyit Onbaşı varsa, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, Fırat Kalkanı  ve Zeytin Dalı harekatında kahraman şehit ve gazilerimiz var.

Aziz Türk Milleti, vatanı, bayrağı, toprağı, istiklali ve istikbali için her zaman her yerde görev başındadır.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde bu güzel vatanımız için canını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”