Kastamonu'da Cumhuriyet Yürüyüşü

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü çerçevesinde oluşturulan Kastamonu Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu, kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

  • 706
Kastamonu'da Cumhuriyet Yürüyüşü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yıldönümü çerçevesinde oluşturulan Kastamonu Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu, kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Kışla Parkında toplanan kalabalık, buradan hareket ederek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşte gurup çeşitli sloganlar atarak marşlar söyledi. Gurup, şehir merkezine geldiği esnada durarak burada Andımız’ı bir ağızdan okudu. Andımız okunduğu esnada çevrede bulunan vatandaşlar guruba eşlik ederek alkış tuttu.


Türk Bayrağı başta olmak üzere pankart ve çeşitli bayraklar açan gurup, yürüyüş esnasında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Ne Mutlu Türküm Diyene”,“Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları attı. Ayrıca yürüyüşe katılanlara bir yüzünde Atatürk portresi ve Andımız, diğer yüzünde Andımız yazarı Raşit Galip’in hayatının yazılı bulunduğu broşür dağıtıldı.


‘Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti’, ‘Kastamonu Cumhuriyet’e Sahip Çık’ yazılı pankartla tören alanına ulaşan kalabalık, burada önce saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Atatürk’e Cevabı ve Andımız’ı okudu. Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına yanlarında getirdikleri karanfilleri bırakan gurup, olaysız dağıldı.


Törende ortak basın açıklamasını okuyan Mustafa Başesgioğlu, 11 yıllık iktidar döneminde sürekli Cumhuriyetle, kurucularıyla, kuruluş ilkeleriyle hesaplaşma çabalarına tanık olduklarını belirterek, “AK Parti’nin attığı her türlü adımı Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık kazanımlarını yok edecek bir tehlike olarak görüyoruz” dedi.


Başesgioğlu, Türk ulusunun birliği ve Türkiye’nin bütünlüğünün her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı.


Yürüyüşe CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, Eğitim-İş, Hak ve Eşitlik Partisi, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği mensupları destek verdi.


Öte yandan bayrak satıcıları, yürüyüşte Türk Bayrağı ile Atatürk’ün bulunduğu bayrakları satarak büyük kazanç elde ettiklerini belirtti.