Kastamonulu Heyet, ÇEKÜL'ün Toplantısına Katıldı

Vali Şehmus Günaydın ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş başta olmak üzere Kastamonu'dan bir gurup heyet, ÇEKÜL Vakfı'nın toplantısına katıldı.

  • 445
Kastamonulu Heyet, ÇEKÜL'ün Toplantısına Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÇEKÜL Vakfı’nda uzmanlarla birlikte yapılan ÇEKÜL Çarşamba Toplantısında gündem maddesi Kastamonu oldu. Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu’nun katılımları ile yapılan toplantıda Kastamonu’nun kültür mirasını koruma çalışmaları görüşüldü.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen başkanlığında yapılan ÇEKÜL Çarşamba toplantısına ayrıca, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hurşit Arslan, Arkeolog- Sanat Tarihçisi Zeynep Biçer, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi/Mimar Metin Keskin, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi/Tasarımcı Nadir Mutluer, ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi/Öğretim Görevlisi/Mimar Sinan Polvan, Mimar Alp Arısoy, Sanat Tarihçisi Levent Geçkalan, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi/ Şehir Plancısı Namık Kemal Döleneken ve ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi/Öğretim Görevlisi/Mimar Aydan Hacaloğlu yer aldı.

Valilik ve Belediyenin kentin tarihi dokusu ile ilgili projelerinin görüşüldüğü toplantıda, şimdiye kadar Valilik tarafından Kastamonu’da koruma çalışmaları kapsamında bitirilmiş olan projeler ve yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. Müze çalışmaları, tarihi konaklarla ilgili koruma çalışmaları, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları, çevre düzenleme projeleri, belediye tarafından satın alınarak onarımı ve işlevlendirmesi yapılması planlanan sivil mimari örnekleri ile ilgili çalışmalar, inanç turizmi ait yapı ve çevre düzenleme projeleri, tarihi alanlarda alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları ve tarihi kent dokusunda yapılmakta olan çalışmalar görüşüldü. Kültür mirasını koruma konusunda kentte yapılan projeleri ilk dönemlerden itibaren destekleyen ve proje süreçlerini takip eden Prof. Dr. Metin Sözen ve ÇEKÜL uzman ekibi projelerle ilgili önerilerini sundular. İlçeler ve merkez bölge bir bütün olarak ele alınarak ileriye dönük planlamalar yapıldı ve bundan sonraki süreçle ilgili bir yol haritası hazırlandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)